МП бави резултатите от изпита за нотариуси

29838
МП бави резултатите от изпита за нотариуси
Снимка: БГНЕС

Десет дни след провеждането на писмения изпит за попълване на вакантните 111 места за нови нотариуси от Министерство на правосъдието, което го организира, липсва яснота кога ще бъдат обявени резултатите.

Точно преди седмица от правосъдното ведомство публикуваха казуса, който се падна на 19 април (неделя), както и решението му. Едва на 22 април (сряда), три дни след провеждането на писмения изпит, за първи път публично бяха обявени и членовете на Изпитната комисия. Сериозното забавяне на обявяването на резултатите е станало причина в изминалите два дни десетки кандидати да търсят информация от Министерство на правосъдието и от Нотариалната камара, съобщиха за БГНЕС участници в изпита.

Елена Маркова поема Агенцията по вписванията

След като вчера стана ясно, че шефът на Агенцията по вписванията Венцислав Спиридонов е бил уволнен, днес от Министерство на правосъдие...

Писменият изпит за нови нотариуси се проведе на 19 април в софийската зала "Арена Армеец". На него се явиха 586 от 629 юристи, които бяха допуснати до конкурса. Преди седмица от МП обявиха, че "разпечатването на пликовете с писмените работи на кандидатите" е стартирало на 21 април (вторник). "Проверката на работите се извършва под видеонаблюдение, а в края на деня всички документи отново се заключват в каса", твърдят от правосъдното ведомство. От МП уточниха, че едва след обявяването на резултатите от писмения изпит ще бъде насрочен и устен изпит. До него ще се допускат само кандидатите, издържали писмения изпит с оценка над добър 4.

Членове на назначената от министъра на правосъдието Христо Иванов петчленна комисия са: председател Борис Илиев, съдия от ВКС, представител на МП, определен от министъра, проф. Ангел Калайджиев, преподавател по гражданскоправни науки, определен от министъра, Бонка Дечева, съдия от ВКС, определена от председателя на ВКС, Красимир Катранджиев, председател на Нотариалната камара, Лозан Лозанов, нотариус, определени от Съвета на нотариусите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика