X
 
 

МВнР обясни защо Пламен Георгиев ще става консул във Валенсия

8503 7
МВнР обясни защо Пламен Георгиев ще става консул във Валенсия
Снимка: БГНЕС
Владеене на испански език и добра работа с правоохранителните органи – това е в основата на решението на Министерството на външните работи (МВнР) да номинира бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев за консул на България във Валенсия.

Припомняме, че решението за назначението, взето на закрито заседание на Министерския съвет, предизвика противоречиви коментари.

„Той е работил до момента изключително добре с испанските правоохранителни органи, а работата на генералния консул в този консулски окръг изисква изключително добра координация с местните служби, той владее и испанския език”, обясняват от пресцентъра на МВнР в писмо до bTV.

Правителството намери сладка служба на Пламен Георгиев - почетен консул във Валенсия

На свое закрито заседание от 9 август, Министерският съвет е приел решение да назначи за почетен консул във Валенсия бившият председате...

Припомняме, че Пламен Георгиев подаде оставка от КПКОНПИ след дълъг отпуск и скандал, породен от терасата на жилището му в София. 

Самият Георгиев обяви, че е жертва на политическа атака заради работата на ръководената от него Антикорупционна комисия. Почти веднага след оставката от КПКОНПИ, Висшият съдебен съвет го върна на работа в Спецпрокуратурата.

Според Закона за дипломатическата служба, "за ръководители на задгранични представителства се назначават дипломатически служители, които имат минимално изискващия се дипломатически ранг и длъжностна категория" или по изключение "изявена личност, която се ползва с безспорно добро име и авторитет в Република България".

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • ciklop50 6 ciklop50 преди 3 месеца Профил на трол?
  Като герберастки партиец, със сигурност е бил и прорушняшка подлога, това е чертата на всички комундели от НС! Всички други твърдения са подмазване на червените герберасти!
 • ГЕРПедерастията е то-тал-на! 5 ГЕРПедерастията е то-тал-на! преди 3 месеца Профил на трол?
  Пиндирасите са мноо яко лоби! Нищо чудно Пацо да е правил лично густо на банкянския пеерас. За наказание че го пратят на Белеарите, нали! И цЕЦУ така го "наказаха" да разпределя ГЕЙмерикански фондове и да укрепка дружбата с ГЕЙмерика!
 • Емигрант 4 Емигрант преди 3 месеца Профил на трол?
  Еба ти нещастниците.На тази мазна мутра вместо да му извадят очите,му изписаха веждите.Забележете,работил изключително добре .Нямам думи.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Владея френски и английски , юрист съм ,и съм готов да поема консулство в Ница , в Хонолулу или в краен случай в Лос Анджелис. Нямам нито един обществен скандал. Други положителни качества за поста - карам сърф ,и съм добър плувец, нося на пиене , обичам жените. Отрицателни качества - не съм ничие партай геносе.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Щом се е насрал ГРОБара, щом е доказан Муфта Далавераджия, щом разбира от Гешефти с тераси и небесни постройки, щом ще трябва да се покрие - ТЕ ТВА са изискванията на ГЕРП ! Но рано или късно, тази Отрепка ще стане клиент на Калашников - у нас или в чужбина !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Отговорът : Защото е Муфтаджия Гешефтар, доказан ГРОБар и да не се повдига повече въпроса за Далавери с тераси, надстройки и постройки в небесата ! Защото тази Измет трябва да се потули !
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Един ден когато герб падне,начело с бойко тези трябва да ги разстрелят за престъпления срещу държавата и народа и за кражби ит хазната и народа.
  : 1 !