Правителството намери сладка служба на Пламен Георгиев - почетен консул във Валенсия

11642
Правителството намери сладка служба на Пламен Георгиев - почетен консул във Валенсия
Снимка: БГНЕС

На свое закрито заседание от 9 август, Министерският съвет е приел решение да назначи за почетен консул във Валенсия бившият председател на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев.

Георгиев поема поста от Цветелин Цолов и то след като ВСС го върна на работа в Специализираната прокуратура, като прокурор. Самият Георгиев поиска да се върне в Спецпрокуратурата и подаде заявление за това.

Точната нова длъжност на Георгиев е следната - генерален консул на Република България във Валенсия, Кралство Испания, с консулски окръг, обхващащ автономните области Валенсия, Мурсия, Кастиля ла Манча и Балеарските острови.

Потвърдено: Навесите на терасата на Пламен Георгиев са незаконни

Окончателно решение бе взето по казуса с апартамента на бившия антикорупционен шеф. Навесите на терасата на Пламен Георгиев са незаконн...

Историята на Георгиев

Скандалът с ръководителя на Антикорупционната комисия избухна заради недекларирана тераса от 186 квадрата, която той счита за обща площ. Проверка на община "Слатина" обаче категорично показа, че на самата тераса има незаконно строителство, което трябва да бъде съборено и по този начин всъщност беше показано и, че Георгиев носи отговорност за това. Въпреки това ръководителят на "Строителен надзор" в Столична община архитект Влади Калинов оневини Георгиев и отмени акта за събаряне строеното върху терасата, но това доведе до оставката на самия Калинов. А така и не стана ясно колко е струвала на Георгиев терасата, защото той каза четири различни цени. Другото нещо, което повтаряше Георгиев, че е натопен - от хора, които разследва, визирайки Иво Прокопиев.

Междувременно НАП започна да проверява Георгиев, който след изричен намек на премиера Бойко Борисов обяви, че излиза в отпуск. Заедно с НАП обаче, КПКОНПИ проверява началника на Националната следствена служба Борислав Сарафов и сина му Боби – заради имотни сделки на въпросния син, като засега заключението е, че Боби Сарафов няма в какво да бъде обвинен. Сарафов също излезе в отпуск, но се оказа, че две от съмнителните сделки на сина му всъщност още не са проверени, защото са направени през настоящата 2019 година. НАП проверява и председателя на ВКС Лозан Панов заради имотна сделка на съпругата му Елисавета Панова от 2013 година, когато още не са женени. Панов обаче отказа да излезе в отпуск и каза, че е най-проверяваният човек.

В крайна сметка Георгиев коментира, че проверката на НАП го е оневинила, защото показала, че терасата е обща част, а той искал да бъде вписана в нотариалния акт на апартамента му, за да плаща данъци. Освен това, каквото било строено на терасата му, било преди той да си купи апартамента и това също го оневинявало.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика