X
 
 

Правителството намери сладка служба на Пламен Георгиев - почетен консул във Валенсия

5839 8
Правителството намери сладка служба на Пламен Георгиев - почетен консул във Валенсия
Снимка: БГНЕС
На свое закрито заседание от 9 август, Министерският съвет е приел решение да назначи за почетен консул във Валенсия бившият председател на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев.

Георгиев поема поста от Цветелин Цолов и то след като ВСС го върна на работа в Специализираната прокуратура, като прокурор. Самият Георгиев поиска да се върне в Спецпрокуратурата и подаде заявление за това.

Точната нова длъжност на Георгиев е следната - генерален консул на Република България във Валенсия, Кралство Испания, с консулски окръг, обхващащ автономните области Валенсия, Мурсия, Кастиля ла Манча и Балеарските острови.

Потвърдено: Навесите на терасата на Пламен Георгиев са незаконни

Окончателно решение бе взето по казуса с апартамента на бившия антикорупционен шеф. Навесите на терасата на Пламен Георгиев са незаконн...

Историята на Георгиев

Скандалът с ръководителя на Антикорупционната комисия избухна заради недекларирана тераса от 186 квадрата, която той счита за обща площ. Проверка на община "Слатина" обаче категорично показа, че на самата тераса има незаконно строителство, което трябва да бъде съборено и по този начин всъщност беше показано и, че Георгиев носи отговорност за това. Въпреки това ръководителят на "Строителен надзор" в Столична община архитект Влади Калинов оневини Георгиев и отмени акта за събаряне строеното върху терасата, но това доведе до оставката на самия Калинов. А така и не стана ясно колко е струвала на Георгиев терасата, защото той каза четири различни цени. Другото нещо, което повтаряше Георгиев, че е натопен - от хора, които разследва, визирайки Иво Прокопиев.

Междувременно НАП започна да проверява Георгиев, който след изричен намек на премиера Бойко Борисов обяви, че излиза в отпуск. Заедно с НАП обаче, КПКОНПИ проверява началника на Националната следствена служба Борислав Сарафов и сина му Боби – заради имотни сделки на въпросния син, като засега заключението е, че Боби Сарафов няма в какво да бъде обвинен. Сарафов също излезе в отпуск, но се оказа, че две от съмнителните сделки на сина му всъщност още не са проверени, защото са направени през настоящата 2019 година. НАП проверява и председателя на ВКС Лозан Панов заради имотна сделка на съпругата му Елисавета Панова от 2013 година, когато още не са женени. Панов обаче отказа да излезе в отпуск и каза, че е най-проверяваният човек.

В крайна сметка Георгиев коментира, че проверката на НАП го е оневинила, защото показала, че терасата е обща част, а той искал да бъде вписана в нотариалния акт на апартамента му, за да плаща данъци. Освен това, каквото било строено на терасата му, било преди той да си купи апартамента и това също го оневинявало.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 7 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Далавераджията Гешефтар, спец по тераси и подзвездни пространства, доказана ГЕРБ Отрепка да се пръждосва от България ! На този му трябва среща с г-н Калашников у нас или в чужбина . Много ГЕРБ хлебарки се навъдиха ...
 • Анонимен 6 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Законът ГЕРБ : "Кради, за да имаш, върти далавери, за да управляваш" !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Държавна Сигурност не забравя верните служители.
 • Анонимен 4 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Готвят Гешефтарино за консул в Антарктида, а Тони Балконо - Нубия!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Като се покрива далече в Испания и Балеарско море кой ще премахне ндзаконните навеси къщи и барбекюта на терасата....всичко ще се забрави след една седмица...
 • Анонимен 2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Евала,евала....Получава резиденция ,коли,огромна заплата в евро(най налко 10бона в евро след данъци),безплатна храна и пиячка,командировъчни да обикаля района и какво ли още...евала бойко евала!!!!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  ГЕРБ отрепките се подържат !
  : 0 !
 • Rokamet 1 Rokamet преди 6 месеца Профил на трол?
  Най-искрени съболезнования на всички българи от автономните области Валенсия, Мурсия, Кастиля ла Манча и Балеарските острови!