X
 
 

Найден Зеленгорски си тръгна от ДБГ заради подкрепата за Манолова

2166 5
photo of Найден Зеленгорски си тръгна от ДБГ заради подкрепата за Манолова
Снимка: БГНЕС
Едно от знаковите лица на създаденото от Меглена Кунева Движение "България на гражданите" (ДБГ) - Найден Зеленогорски, реши да си тръгне от партията. Причината е прозаична - това, че водената в момента от Димитър Делчев (син на директора на петролната и газовата асоциация Андрей Делчев) ДБГ подкрепи Мая Манолова за кмет на София.

Зеленогорски обяви решението си на нарочна пресконференция, като заяви, че "олевяването" е възмутило много доста членове на ДБГ, като още трима си тръгват - Виолета Донева, Пеню Пенев и Филип Симеонов. Освен това, подкрепата за Манолова дошла без да се спазва устава на партията. А самият Зеленогорски обяви, че с напускащите ще работи за успех на кандидата за София на "Демократична България" архитект Борислав Игнатов.

ДБГ си поставя за цел да спечели местните избори в София

Спечелване на местните избори в София. Такава цел си постави партия "Движение България на гражданите", която днес даде старт на подгото...

От ДБГ реагираха светкавично на новината и пуснаха следната официална позиция:

"Изпълнителният съвет на Движение България на гражданите изразява огорчение от решението на г-н Найден Зеленогорски да напусне партията, най-вече за начина, по който беше направено и избрания момент.

Декларираме своето уважение към приноса на г-н Зеленогорски в партийните дела и желанието му да работи за обединение на дясното в България. Не считаме, че при наличието на десетки десни партии, сред които и такава, учредена неотдавна от друг бивш член на ДБГ, обединението се постига със създаването на още една нова, но искаме да вярваме в искреността на мотивите.

Напускането на партията месец и половина преди изборите е акт, който цели разколебаването ни в изпълнението на резолюцията на Националното събрание на ДБГ от 30 септември 2019 г. за „разрушаването на монопола на ГЕРБ в местната власт“. Подобно действие няма да донесе дивидент на някой от десните кандидати за кметове в София, а има за цел да навреди на ДБГ и да подпомогне ГЕРБ. Политици с 29-годишен опит добре си дават сметка за това".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 ден Профил на трол?
  Мършата, утайките и люспите се прилепват към "Демонична България", водена от титаните - некадърния адвокат Ристьо и мини великана Гном !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 дена Профил на трол?
  Един мъж с позиция. КАК няма да го плюват тролове 2 и 1.1?!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 дена Профил на трол?
  Та да попитам : Зелен-горски ли е или е Зрял-горски ? Ако пък е Зелено-горски, той да не е Турскосиньо-горски ? При всички случаи върти опашка (фурнаджийска лопата = пумпал от СДС) или както казват прилепало на гювеч !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 дена Профил на трол?
  Естественото място на личности като Найден Зеленогорски и структурите, които стоят за тях, е редом до демократичните формации на ДБ, а не до БСП или ГЕРБ !
 • ciklop50 1.1 ciklop50 преди 4 дена Профил на трол?
  Та значи Ристьо Некадърникоф адвокат и Гиганта, джобния Великан Гнома са били на ПРЕКЛОНЕНИЕ при СИК Мафиота, за да му се закълнат във вярност и всякаква подкрепа, срещу някое и друго кокалче ! Ама нЕкакви вибратори се намесиха и отвяха кандидата на "ДЕМОНИЧНА България" ...
  : 4 !
missing image
Дневен хороскоп за 17 септември

Овен Това е ден, в който ще може да постигнете чудеса. Трябва само да сте напълно праволинейни и да не се отклонявате със странични дейности от...