Найденов: НАТО няма да се меси в Украйна

24084
Найденов: НАТО няма да се меси в Украйна
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Ангел Найденов категорично изключи възможността сили на НАТО да се намесят в защита на териториалната цялост на Украйна.

В Брюксел, където военните министри от алианса обсъдиха обстановката в страната, Найденов заяви: "Такава опция нито е била повдигана, нито съществува, нито виждам каквато и да е възможност това да се случи. А това, което беше обсъждано, по-скоро хуманитарна подкрепа, някои от страните заявиха вече не просто своята готовност, а на практика и реализацията на първи стъпки от гледна точка на хуманитарна и медицинска помощ".

Украйна поиска помощ от МВФ

"Украйна поиска помощ от Международния валутен фонд", заяви директорът на фонда Кристин Лагард. "Ние сме готови да реагираме, а в след...

На заседанието в НАТО българският военен министър е обърнал внимание, че в Украйна трябва да се спазват стриктно върховенството на закона и човешките права - включително и на живеещите там над 200 хиляди етнически българи, предаде БНР.

Друг акцент в изказването на министъра е била енергийната сигурност.

Нашата загриженост и съответно фокусиране на внимание е върху недопускане на нарушаването на доставката на енергийни ресурси, в частност доставките на газ през Украйна за Европа, заяви той.

В Брюксел Найденов е имал среща с американския държавен секретар по отбраната Чък Хейгъл, с когото е обсъдил мисията по подготовка на либийски военни, както и плановете на страната ни да закупи нов тип многоцелеви изтребители.

В Крим се готвят за референдум дали да останат в Украйна

Новата власт в Украйна определено не среща подкрепата на всички региони в страната, като най-проблематичен в момента изглежда Крим, пре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика