Найденов: Няма искане за разполагане на ядрени ракети в България

15995
Найденов: Няма искане за разполагане на ядрени ракети в България
Снимка: БГНЕС

Не е постъпило искане за разполагане на ядрени ракети на наша територия. Това заяви на пресконференция в Перник военният министър Ангел Найденов.

САЩ ще обнови ядрения си арсенал в Турция

Националното управление за ядрена сигурност /НУЯС/ към министерството на енергетиката на САЩ планира да замени арсеналите с ядрено ор...

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви миналата седмица, че САЩ подготвят подобна стъпка, но според Найденов такива твърдения са абсурдни.

Найденов за пореден път се обяви и за стартиране на проекта за придобиване на нов тип боен самолет, който определи като приоритет на правителството.

"Политическата конюнктура не трябва да влияе на процеса на вземане на решение, за да започне осъществяването на проекта. Какви конкретно ще бъдат самолетите, от коя държава е въпрос на допълнително решение", каза Найденов на пресконференция в Перник.

Правителството трябва да реши дали да модернизира наличните руски изтребители МиГ 29, или да закупи нови машини. Найденов вече се обяви в подкрепа на втория вариант.

Северна Корея изстреля четири ракети, актът се тълкува като предупреждение

Северна Корея е изстреляла четири ракети, за които се предполага, че са с малък обсег. В изтреляните устройства е имало реактивни снаря...

Приоритетни са и законопроектите за изменение и допълнение на Закона за военноинвалидите и военнопострадалите и предлаганите промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, с които да се даде правната основа за акредитацията на Център на НАТО за реакция при кризи и бедствия.

Това е изключително важно, защото практически даваме правната рамка на първата международна военна организация, създаваща се на територията на страната, посочи Найденов. Според него тя дава статута и начина, по който да бъдат командировани, съответно да работят работниците и служителите не само в Министерството на отбраната, съобщи Медиапул.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика