Не ме разглеждайте като евродепутат, участието ми е символично, заяви Станишев

17462
Не ме разглеждайте като евродепутат, участието ми е символично, заяви Станишев
Снимка: БГНЕС

"Нашата листа ще бъде много авторитетна, с хора, които имат политическа тежест, гражданска и човешка позиция, които ще отстояват нашата кауза тук в България и в Европейския съюз". Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция в Плевен, съобщава БГНЕС.

"Дали аз ще съм в листата или извън нея, дали ще съм водач - не ме разглеждайте като евродепутат. Аз като лидер на ПЕС трябва да имам отношение към европейските избори, моето участие е символично", добави той. "Ние работим в България при много трудни условия да обърнем посоката на развитие на страната - към нормалност, социална държава, работеща икономика, реиндустриализация. Много по-лесно ще бъде да го постигнем, ако се движим в синхрон с посоката на Европа", заяви Станишев.

В Германия за случай като този с Моника Станишева ще хвърчат оставки, казва евродепутат

Ако в Германия има случай като този с Моника Станишева, то ще се хвърлят оставки. Това заяви пред Агенция "Фокус" европейският депутат ...

"Последните 5 години, в този мандат на Европейския парламент, при това мнозинство там на ЕНП, при това мнозинство в Комисията и Европейския съвет, което е дясно консервативно, за съжаление, кризата се решава за сметка и на гърба на хората", посочи той. Този вид управление на Европа и тази посока, ние, европейските социалисти не приемаме и не харесваме и искаме да променим, бе категоричен лидерът на ПЕС. "И съвсем скоро - на 1 март, ще приемем нашия Манифест като ПЕС за това какво искаме да променим в Европа и защо. Искаме Европа отново да бъде социална, искаме да бъде прогресивна, развиваща се и най-вече да дава надежда на гражданите на ЕС във всички страни за по-добър живот", заяви Станишев. По думите му сега хората се разочаровали от този ЕС, който виждат, и затова социалистите искат да върнат "изначалната идея и да й вдъхнат нова сила".

Станишев подчерта, че БСП изпълнява предизборния си ангажимент за много дълбока промяна в изборното законодателство с новия Изборен кодекс. Най-важното е хората да могат да гласуват свободно, по съвест, и техният глас да бъде честно преброен - тези неща са основна предпоставка за съществуване на една жизнена демокрация, отбеляза той. Попитан за проекта "Белене", лидерът на социалистите отново потвърди, че БСП никога не се е отказвала от него и работи в посока за реализацията му.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика