Не може да има диалог със синдикатите при техните искания за оставка, заяви Бъчварова

10088
Не може да има диалог със синдикатите при техните искания за оставка, заяви Бъчварова
Снимка: БГНЕС

Няма диалог в момента, той беше прекъснат миналия петък и аз мисля,че в ситуацията, в която има искания за оставка, не може да има диалог. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред БНТ по повод полицейските протести и преговорите със синдикатите.

"На вас не ви ли изглежда нелогично да искаш от един човек или екип оставки и преговори. Ще трябва да избереш едно от тези неща, защото иначе това може да се тълкува като рекет. Как да преговаря с някой, който ти иска оставката? За какво да преговаряш?", попита вътрешният министър.

На всички, които се вълнуват от темата за отношенията между ръководството и полицейските синдикати, тя се надява да стане ясно, че темите, проблемите, които те са поставили са ясни и посоката, в която търсят решение, е една и съща.

В момента нямаме разговори, посочи министърът. Тя обясни, че за трите месеца, в които тя е министър е имало четири такива срещи, на три от които е участвала лично.

Бъчварвоа: Солидарни сме с Италия за бежанците, утре може и ние да поискаме

България проявява солидарност с Италия и Гърция по предлаганата квотна система за разпределение на бежанци от двете средиземноморски ...

Бъчварова припомни, че е подкрепила предложението, направено от синдикатите при внасянето му в МС, но условията, предложени от полицейските синдикати, не са били одобрени. Тя обяснила, че в края на краищата едно законодателството регулира отношения в цялото обществото и не може да отрази на 100% интересите само на една група. Сега проектът е вече внесен в НС – там ще се обсъжда.

"Ситуацията в кв. „Орландовци” бе овладяна още първия ден. С изключителни усилия и много добра организация успяхме да овладеем една ситуация, която можеше да излезе извън контрол. Тя слава Богу стихва, но не се отказваме от усилията си. Има силно полицейско присъствие и следим развитието й”, заяви още Бъчварова.

По думите й напрежението в Гърмен и в „Орландовци” е ескалирало, защото жителите им не сигнализират полицията за проблеми, а прибягват към саморазправа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика