Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нено Димов: Надявам се този катарзис да подобри работата на прокуратурата

20 май 2023, 21:15 часа • 2279 прочитания

"Правосъдната система, в частност прокуратурата, изживява истински катарзис, определени действия имат много дългосрочна реакция. Случващото се е проблем на Конституцията, надявам се този катарзис да подобри работата на прокуратурата", заяви в "Говори сега" по БНТ Нено Димов.

По думите му свикването на Велико народно събрание е напълно излишно. "То няма капацитет да направи добри промени, дори хубавите части на Конституцията по този начин могат да бъдат опорочени", коментира Нено Димов.

"Няма да коментирам моя процес, но през последните 30 години имаше достатъчно много министри и заместник-министри, които бяха обвинявани и впоследствие решенията на съда показваха, че техните обвинения са по-скоро политически, отколкото други. Не е етично и морално в момента да коментирам собственото си дело, ще го коментирам, когато се произнесе окончателно съдът", каза Нено Димов.

Той е първият арестуван действащ министър. През 2020 година Нено Димов беше отведен от кабинета си в Министерството на околната среда в ареста с обвинения за безстопанственост заради източения в Перник язовир Струма. Повече от 3 години делото тече, а съдебните експертизи се бавят.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес