Независимият Георги Марков иска да си остане член на ГЕРБ

25038
Независимият Георги Марков иска да си остане член на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Оставам член на партия ГЕРБ, заяви вече независимият депутат Георги Марков, който напусна парламентарната група на партията на Бойко Борисов заради действията на свои колеги, които определи като „фидосовщини”.

Това, което може да ме накара да се върна, са Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Засега мисля да остана, докато Изпълнителната комисия на ГЕРБ не се произнесе”, уточни Марков, цитиран от Агенция „Фокус”. Независимият депутат поясни, че е имал проблеми с някои свои колеги, но не и лидерите на ГЕРБ. Той се пошегува, че все още никой не го е линчувал за решението му.

Георги Марков: Няма да бъда памперс на никого

Няма да бъда памперс на никого, заяви в предаването "Всяка неделя" пред Кеворк Кеворкян депутатът Георги Марков, който напусна парламен...

„С Цветан Цветанов се чухме по телефона, когато беше в Брюксел. Ще се видим утре или вдругиден, ако е тук. Аз до момента съм следвал безусловно поведението на ГЕРБ. Както е казвал и Бойко Борисов – нека да подкрепяме добрите неща. Ако има проблеми и се съмняваме в някои неща, тогава да водим дебати и да отстояваме позицията”, добави независимият депутат. Той каза, че е решил да напусне парламентарната група на ГЕРБ заради исканите от него обяснения защо е ходил с Пламен Орешарски на посещението на премиера в Букурещ.

„Един мъж (бел. ред.Яне Янев) каза, че със субсидията евентуално аз ще бъда държан по някакъв начин. Аз нямам никакви претенции към субсидията. За да не бъдат партия „Атака” отново „прекарани”, както каза Волен Сидеров, ние гласувахме субсидията да остане в партията, а да не върви след депутата. Така че моята субсидия ще остане в ГЕРБ. Тук е въпросът, ако искаме да се случи нещо добро или ГЕРБ не я иска, може да я разпределим за някои домове за сираци и т.н. За момента оставам член на ГЕРБ. Местната организация е зад мен. Затова се прибрах в Свищов – да питам какво да правя. Продължаваме да работим. Идеята ми беше – в никакъв случай оставка. Не съм направил нищо лошо, освен че ще съм срещнал с Пламен Орешарски и от тази среща успяхме да върнем на Академията в Свищов този 1 млн. лв., с който беше ощетена от бюджета. Аз съм гражданин и искам Академията да функционира. Няма ли я Академията, Свищов става със затихващи функции и може би ще станем село”, обясни Георги Марков.

На въпрос има ли други недоволни в ГЕРБ от дружинните ръководители, Марков посочи: „Ако има такива, свободни места в парламента има. Като не ги е страх да си изразят мнението, свободни места до мен има. Нито искам да влизам в някаква партия, за да се чувствам предател. Просто си сядам и си гласувам по начина, по който съм гласувал до момента. Не мога да бъда ляв, аз имам десни убеждения”.

Припомняме, че Марков реши да напусне парламентарната група на ГЕРБ на 3 декември. След това стана ясно, че преди два месеца прокуратурата е решила да прекрати водено досъдебно производство за измами с ДДС от страна на Марков. Оказа се и че МВР го е проверявало две години по времето на управлението на ГЕРБ заради сигнал още от 2004 година.

Цветанов не знаел, че по негово време МВР проверява Марков

Не съм знаел, че МВР е проверявало Георги Марков. Това заяви бившият вътрешен министър и бивш вицепремиер Цветан Цветанов. По-рано дне...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика