Никой не иска да пише стратегията за европейското председателство

1403
Никой не иска да пише стратегията за европейското председателство
Снимка: iStock/Guliver

Институциите, участващи в подготовката на европейското председателство от началото на 2018 г., са отказали да поемат отговорност в изработването на комуникационната стратегия за него. Това съобщава в. "Сега", като се позовава на свои източници от правителството.

Стратегията е нужна, за да се реши как ще се популяризира председателството и къде ще се публикуват рекламни материали. Държавата ще вложи в нея няколко милиона лева. Заради това се очаква върху авторите да бъде оказан сериозен натиск за "правилно" разпределяне на поръчките. Това е и причината всяка институция да бяга от отговорност въпреки натрупаното вече закъснение. Стратегията трябваше да е готова преди края на годината, за да се организират конкурсите и от началото на 2017-а да започне медийната кампания. Европредседателството трябваше да започне от юли 2018 г., но след решението на Великобритания да излезе от ЕС бе изтеглено с 6 месеца.

Официално стартира конкурсът за лого на председателството ни на ЕС

Днес, 1 ноември, в Министерския съвет ще бъде обявен официално конкурсът за лого на Българското председателство на Съвета на ЕС през 20...

С изработването на документа не са се ангажирали дори от екипа на Меглена Кунева след скандалите, които избухнаха около раздаване на малки договори на определени медии м.г. Тогава Министерството на културата бе избрало определени медии, без да провежда конкурс. Парите по контрактите бяха под 20 хил. лв.

За организацията на председателството са ангажирани две структури: национален център по подготовката и национален щаб. Щабът е по-скоро политическото звено, в него влизат министрите и шефовете на различни агенции. Центърът пък отговаря за оперативната организация и за негов директор наскоро бе назначен дипломатът Любомир Иванов.

Вчера от центъра обявиха конкурс за лого на председателството. В него ще могат да участват и чужденци, а срокът за подаване на предложения е 30 декември. В края на януари жури ще определи победителя, който ще трябва да изработи т.нар бранд бук (в който са показани употреби на логото) и след това ще получи възнаграждение от 10 000 лв. "Всяка страна - председател на ЕС, се стреми логото й да бъде символ и отражение на нейните особености, силни страни на национално ниво", коментира Любомир Иванов.

По думите му всички българи, както и такива, които се чувстват българи по дух, могат да участват в конкурса, без значение къде живеят в момента. Могат да се включат както любители, така и професионалисти в областта на графичния дизайн и визуалната комуникация. Работата им ще бъде оценена от проф. Георги Янков от НХА, проф. Божидар Йонов (СБХ), Иван Върбанов (СБЖ), д-р Иво Попов (НБУ), Даниела Костадинова (Българска асоциация на пиар агенциите), Чавдар Кенаров (Българска асоциация на комуникационните агенции), Галина Димова (Министерски съвет), Таня Михайлова (МВнР), Евгения Колданова (Националния център по подготовка и провеждане на българското председателство). Журито ще получава в пликове отделните предложения за лого и няма да знае самоличността на авторите. Неподписаните проекти ще бъдат качени на страницата на българското председателство. Имената на авторите ще станат известни след окончателното класиране.

Обучаваме 1700 души от администрацията за предстоящото председателство

От вчера вече имаме оферти за обучение на 1700 души от българската администрация за нуждите на предстоящото ни председателство на Съвет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Ваня Григорова обвини Корнелия Нинова в манипулация

Бюлетините на вота за НС и ЕП - с различен цвят: Говори шефът на ЦИК

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика