Нинова: Има три варианта за председателството на Станишев

21125
Нинова: Има три варианта за председателството на Станишев
Снимка: БГНЕС

В БСП в момента има три позиции по председателството на Сергей Станишев. Едната е, че той веднага и на секундата трябва да подаде оставка. Другата, че не бива да подаде оставка. Третата е, че трябва да помисли за оттеглянето си и че имаме нужда от нов председател, но не преди избори. Това заяви депутатът от БСП Корнелия Нинова пред Нова телевизия.

За нея избори в края на юли са невъзможни юридически, конституционно, политически и организационно. По думите й от БСП никога не са се ангажирали с дата за изборите. „Оставката на Орешарски и новите избори трябва да се обвържат с разум и с аргументи", посочи тя.

Нинова се кълне, че остава в БСП и подкрепя Станишев

Разбирам съдържанието на думата екип. Ние сме екип в БСП, имахме задача да спечелим изборите, не я решихме тази задача. Това каза на в...

„Трябва да бъдат направени така, че през октомври и ноември да има правителство, което да приеме бюджета за догодина. Тази оставка и изборите трябва да са абсолютно съобразени с подписването на споразумението за партньорство с ЕК", категорична бе Нинова.

Тя е убедена, че промяна в БСП е възможна, но твърди, че ако Сергей Станишев я покани за член на Изпълнителното бюро, ще откаже.

„Мишок и подлец никога не съм била в живота си. Не може да се изправиш на пленум, да искат оставка на изпълнителното бюро, и когато това се случи да седнеш на стола", каза още Нинова.

"Ще споделя нещо, което досега не съм казвала публично, за да докажа, че позицията ми е принципна, не е плод на емоция, не е поза. През 2009 година, когато загубихме изборите, бях секретар в Изпълнителното бюро на БСП, след загубата подадох оставка като секретар на бюрото", разказа Нинова. Тя добави, че преди 5 месеца, като зам.-председател на парламентарната група, също е подала оставка, защото групата е трябвало да гласува по определен начин важен за България закон, което не се е случило.

Относно това какви ще бъдат промените в партията Нинова бе категорична, че реформирането на БСП ще се реши единствено и само от членовете на партията. Тя коментира и, че само смяната на председателя не решава проблемите в БСП.

Относно това какви са причините за загубата на тези избори народният представите заяви, че една от причините е дали направените политики са дали резултат. "Приемам много болезнено приемам темата за социалната политика, защото свършихме много работа, а очевидно тя не даде резултат. Трябва да видим защо", добави Нинова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика