X
 
 

Нинова: Настояваме да не се отменя Законът за личната помощ

464 0
Нинова: Настояваме да не се отменя Законът за личната помощ
Снимка: БГНЕС
"Настояваме да не се отменя Законът за личната помощ, а Законът за социалните услуги да бъде обсъден широко."

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание.

Майките от "Системата ни убива" подготвят протести, искат оставка на Сачева

Оставката на министър Деница Сачева поискаха Майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“. Това стана ясно по врем...

„Проведохме среща с майките на деца с увреждания, които познавате. Те дълго водят своят тежка битка за своите деца. В резултат на тази битка Народното събрание прие Закона за личната помощ, но той не може да функционира пълноценно, защото правителството не осигури финансиране.

Днес се срещнахме с тях, обсъдихме трудностите, които имат, представихме проблемите, които срещат. Реално законът не може да проработи в пълната си сила, но по-лошото е, че правителството иска да отмени този закон и да адаптира текстове от него в Закона за социалните услуги, който също е отложен с 6 месеца. Т.е. целият процес да бъде блокиран“, каза Нинова, цитирана от Агенция „Фокус“.

Тя посочи, че цялата система е в хаос и че потърпевши са майките на деца с увреждания.

„Изразявам нашата позиция, ние категорично настояваме да не се пипа Законът за личната помощ, да не се отменя, а да се осигури финансиране, така че той да започне да функционира нормално.

Социалният министър: Много от протестиращите за социалния закон имат геополитическа цел

За закона за социалните услуги, който беше отложен с 6 месеца, има предложение да се състави работна група, за да се предложат нови тек...

Второ Законът за социалните услуги да се обсъди на една широка дискусия, да бъдат поканени те и всички заинтересовани страни“, обясни още Нинова.

Actualno.com

Етикети: