Нинова поиска разследване по разкритията на Божков

3577
Нинова поиска разследване по разкритията на Божков
Снимка: БГНЕС

Народен вот на недоверие срещу правителството искат от БСП. Левицата ще стартира подписка за гражданите от цялата страна, с която цели “промяна на модела чрез оставка на правителството”.

"Искаме промяна на модела чрез оставка на правителството. България се управлява от паралелна държава", каза на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседание на изпълнителното бюро на партията.

Нинова: Правителствата на Борисов ни превърнаха в сметището на Европа

"Днес е Световният ден на околната среда. Чистата околна среда е една от гаранциите за здравословен начин на живот. Достъпът до чиста в...

Изпълнителното бюро на БСП и парламентарната група на партията разгледахме писмото от господин Божков. Решенията в страната се взимат на тъмно, правят се кражби и измами за сметка на народа.

Ще предложим нарочна анкетна комисия,  за да провери всички факти, заяви Нинова по повод сигнала на обвиняемия бизнесмен Васил Божков до различни институции.

БСП предлага стартиране на подписка в цялата страна за оставка на кабинета. Тази подписка може да прерасне във вот на недоверие, посочи Нинова.

"Не искаме персонално оставката на министър Танева, а оставката на цялото правителство, заяви Нинова на въпрос дали БСП иска оставката на земеделския министър Десислава Танева.

"10 години управление на Борисов показа, че за да скъса връзката до себе си, той е готов да жертва всеки министър, чиновник, но нищо след това не се променя.

Божков пред Bloomberg: Влизам в политиката, за да сваля Борисов

"Планирам да вляза в политиката. Необходим ни е нов политически проект. Властта трябва да бъде отнета от Борисов". Това заявява Васил Б...

Идва следващия, но моделът остава същият. Борисов е олицетворението на този модел в последните 10 години. Изпълнителното бюро реши да предложим на Пленума стартиране на подписка във всеки град и населено място за оставка на правителството. Наш съюзник в битката с паралелната държава е народа", каза още лидерът на БСП.

"Целта е народът да се освободи от апатията. Има много недоволни от управлението на ГЕРБ, обръщаме се и към тях, целта е да си освободим държавата от паралелната държава, заяви Нинова.

"Всеки има право да прави всичко в демократична държава", каза Нинова по повод заявката на Васил Божков да прави партия. Вотът на недоверие до голяма степен математика, каза Нинова на журналистическото уточнение, че досега внесените вотове на недоверие на БСП не са минавали.

Вотът не минава в парламента защото партиите в парламента искат да си изкарат мандата, държат на статуквото, смята Нинова.

На въпрос дали очакват ДПС да ги подкрепи, Нинова поясни, че не са водили разговори с тях.

Танева тушира даже и Борисов

На вчерашното редовно заседание премиерът Бойко Борисов продължи с патоса от последното издание на "Панорама" (5 юни) – как ако н...

Нинова отрече информациите от по-рано през деня, че е ходила в офиса на Манолова и поясни, че от сутринта е била на "Позитано".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Лорер: Никой не ни е питал за нищо в служебния кабинет, хора на ПП няма (ВИДЕО)

Борисов обяви ядосан, че вече не иска смяна на външния министър (ВИДЕО)

Пеевски: Утре може да няма президент (ВИДЕО)

Официално: Без заседания на парламента по време на предизборната кампания

Митов: Указът на президента за назначението ми е тест за него (ВИДЕО)

"Възраждане" ще внесат доклада за "Боташ" в прокуратурата

Главчев към Радев: Който осуети предложените министри, ще носи отговорност

ПП-ДБ искат извънредно заседание на парламента за "Боташ" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика