Нинова: Рязахте торта с детски глави и крака и посрещате годината със същите намерения (ВИДЕО)

1446
Нинова: Рязахте торта с детски глави и крака и посрещате годината със същите намерения (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Изпратихте старата година с рязане на торта с детски глави и крака и посрещате новата със същите намерения.Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на група. 

Нинова обърна внимание, че намерението е за паметника на Альоша в Пловдив. "Режете историята, но не можете да нарежете паметта на българския народ", посочи тя. ОЩЕ: "Кой посмя да изяде главата на детето?" БСП искат оставки заради тортата на ДБ (ВИДЕО)

Шенген и бежанците

"Унизихте България и българския народ като се съгласихте да приемете Шенген само по въздух и вода. Потвърдихте с решението си, че България е втора ръка държава, а българския народ е втора ръка народ", каза Нинова.

Тя коментира и новия закон за бежанците и убежищата, катов него се предвижда тези бежанци да бъдат включени в интегрираните планове на общините. "Вкарвате ги в цялата социална система на България тихомълком. Отричате ли, че сте се съгласили на това", каза още Нинова. 

"Какво ми се кълнете всички от сутринта в парламентарната република, политиката се била пренесла в парламента - кой погазва решенията на парламента и парламнетарната република. Всичките ви решения да приемете бежанците противоречат на решение на Нардодното събрание. Днес скрихте Денков и Мария Габриел. Елате и кажете какво правите", призова лидерът на БСП. ОЩЕ: ГЕРБ потвърди ангажимента си към правителството (ВИДЕО)

Сглобката не е нормално нещо

"Общественото пространство е наситано с разговори единствено за ротация, кой министър ще отпадне, какъв нов ще има, как ще се избират регулаторите. Управляващото мнозинство не изневери на себе си. 6 месеца ни занимава само с разпределяне на порциите във властта, на намиране на постове, на скандали помежду си", заяви Нинова. 

"Всичко това, което правите, то е ненормално, но става норма. Не само в публичното говорене. Всички ни убеждавате, че сглобката е нормално нещо. Борисов и Петков казват, че това е висш пилотаж вполитиката. Това е висш пилотаж в предателството, в корупцията, на задкулисието, но това се представя вече за нормално. Това е най-страшното и лошото да свикваме, че това е нормалното. Това не е нормалното", каза Нинова. Според нея 2024 г. трябва да е годината на разглобяване на сглобката в името на доброто на България. ОЩЕ: Парламентът започна работа с химни, пожелания от Росен Желязков и минута мълчание (ВИДЕО)

Бедността и неравенствата

"Бедността и неравенствата продължават да са основен проблем на България", каза Нинова и посочи, че БСП ще предлага конкретни решения за справянето с тези проблеми.

Тя разкритикува властта за цените на водата. "Какво е това нещо десетки пъти да вдигате цената на водата? С десетки пъти ли са увеличени доходите на хората", попита Нинова. Тя попита и къде са 500 млн. лв. за язовири и защо съсипват държавните предприятия. ОЩЕ: Кирил Петков: Промяната се случва по-бавно, отколкото ни се иска (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Румен Радев: Засилваме връзките си с българската общност в Косово

Британският министър на въоръжените сили иска засилване на сигурността в Черно море

Пеевски води делегация на ДПС на среща с европейски посланици

Ето какви възнаграждения ще получат членовете на изборните комисии за 9 юни

"Лъжеш ли" отново ще следи колко ни заблуждават политиците в кампанията

Борисов: Отиваме на избори заради ПП-ДБ и тяхната обсесия за власт

За половин година: Гвоздейков за втори път смени началника на НКЖИ

"Да знаете, че ще има забавяне": Премиерът предупреди за голям проблем за изборите на 9 юни

Стефан Тафров: Няма гаранции, че Путин няма да посегне и на страна членка на ЕС

Рокада в евролистата на ПП-ДБ в последния момент (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика