Нинова: Време е лявото да се обедини срещу модела на управление на България

1498
Нинова: Време е лявото да се обедини срещу модела на управление на България
Снимка: БГНЕС

"Време е лявото да се обедини. Назряло е много сериозно усещане, че лявото трябва да се обедини срещу статуквото и срещу модела на управление на България". Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Актуално" по БСТВ, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Изключително съм удовлетворена от дискусията за бъдещето на лявото. Над 30 партии и НПО-та се събрахме и седнахме на една маса, въпреки че през годините сме имали сложни отношения.

Няма да изслушват Борисов за избитите животни в Странджа, БСП с критики

БСП поиска изслушване на премиера Бойко Борисов заради чумата по дребните преживни животни в Странджа през лятото на 2018 г. Соцлидерк...

Всички противоречия бяха забравени, говорихме за общи действия. Този форум не остана просто кръгла маса –ангажирахме се всяка партия да излъчи свой представител и по секторни политики да изработим общи позиции и действия.

Предстоят ни секторни срещи, в които да разговаряме професионално. Това прерасна в диалог, в сътрудничество и отворен формат – могат да се присъединяват и други формации към нас. Има необходимост от единни действия вляво за промяна на модела на управление", заяви Корнелия Нинова.

По отношение на коронакризата и мерките на правителството, Нинова потвърди категоричното си мнение, че управляващите не са се справили със социално-икономическите мерки.

По думите ѝ голяма част от предложенията на БСП, фокусирани в грижа за хората, икономиката и местното самоуправление, са били отхвърлени, а тези, които са били взаимствани от левицата, са били приложени лошо.

Нинова обеща грижи и тестове за всички в БСП

Събота и неделя непрекъснато бях в контакт с Щаба, няма да оставим никого без грижа. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журн...

Нинова обобщи, че правителството е предлагало кредити, вместо безвъзмездна финансова помощ за най-засегнатите от кризата. Вместо еднократна помощ за домакинства, управляващите са предложили само кредити.

Тя припомни за решението, взето във връзка със Земеделското производство и подпомагането на земеделските производители чрез налагането на продукцията им в търговските вериги: „Вдигна се много шум, но при първата забележка от Брюксел правителството отстъпи. Взеха хубавата идея, опорочиха я –резултат нямаше. Най-тежките последици са социално- икономическите и те тепърва предстоят“.

Нинова припомни, че е било отхвърлено и предложението за намаляване на ДДС на храни и лекарства, което по думите й е щяло да помогне най-много на хората с ниски доходи и на възрастните. Тя подчерта, че БСП има план за излизане от кризата и търси одобрението на обществото: "Ние предлагаме решения, търсим одобрението на обществото. Наесен ще бъде изключително тежко, ако не се вземат мерки сега“, заяви Нинова. 

Темата продължава и в тези материали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика