Ноев за атентатите: Войната бе изнесена в нашата къща

2229
Ноев за атентатите: Войната бе изнесена в нашата къща

Противникът изнася войната в нашата къща, коментира по повод атаките в Брюксел бившият военен министър Бойко Ноев пред bTV.

По думите му това е асиметрична война – един човек с няколко килограма експлозив е способен да нанесе поражения, които армии от хора не могат да предотвратят.

Ноев не е съвсем съгласен, че единствената причина е във външната политика на ЕС. „Процесите, развитието и причините зад тероризма са много дълбоки и не могат да се обяснят само с вината на една или друга държава. Голяма вина в това, което се случва, има Турция на Ердоган”, подчерта той.

Турция на Ердоган имаше решаваща роля в създаването на „Ислямска държава” – те ги въоръжиха, те ги финансирана, дълго време изкупуваха от тях петрола”, отбеляза Бойко Ноев.

„Трябва да има практически мерки. Терористите се опитват да променят нашия начин на живот”, заяви Ноев. Сигурността струва пари, изтъкна той.

Лидерите на ЕС: Това бяха атаки срещу отвореното демократично общество

Лидерите на народите от 28-членния Европейски съюз и ръководителите на институциите на ЕС излязоха с рядко съвместно изявление във втор...

Според бившия военен министър политиците у нас, които са във властта в момента, трябва да предложат адекватни мерки - да се повиши финансирането и да има по-рационално използване на ресурсите.

Нека НСО да стане антитерористична служба, да се преобразува и да стане по-ефективна, призова Ноев. „Пазим Пеевски, Местан, Доган, а не пазим държавата”, коментира той.

По думите му трябва да се погледне по друг начин на сектора за отбрана и сигурност.

„Трябват пари, включително може би ще се стигне до увеличение на данъците по някакъв пропорционален начин, така че да се запазят интересите на по-бедните хора”, заяви още Ноев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика