Орешарски пак прехвърли топката за оставката към парламента

9564
Орешарски пак прехвърли топката за оставката към парламента
Снимка: БГНЕС

Всеки кабинет, за да работи се нуждае от парламентарна подкрепа, защото такъв е механизмът. В този аспект въпросите за оставки и избори са въпроси към парламентарно представените политически партии. Това заяви премиерът Пламен Орешарски на редовната си среща с представители на гражданското общество и неправителствените организации, предаде БГНЕС.

Според премиера въпросът за изборите не може да бъде решен от изпълнителната власт, когато премиерът няма своя партия.

Мисля, че досега актуализации на бюджета не са правени в средата на годината и не виждам защо тази година трябва да правим изключение. Няма никакви предпоставки за изводи в средата на годината, че трябва да се актуализира освен политико-пропагандата, продължи Орешарски.

„За цената на оставане на правителството – кой знае, бъдещето ще покаже. По същата логика може да се зададе въпрос за цената на предсрочно освобождаване. Няма нито един параметър – макроикономически, фискален, който да е по-лош в сравнение със средата на миналата година. Има някои, които не са по-добри или се колебаят около стойностите от миналата година”, обясни Орешарски, предаде Агенция "Фокус".

Във връзка с идеята за създаването на Национален парк „Българско Черноморие”, Орешарски посочи: „Крайно време е да се приемат устройствените планове въпреки опитите да се саботират точно те. Върху това се работи от години”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика