От БСП инициирали вот на недоверие, за да си поговорят за здравеопазването

3634
От БСП инициирали вот на недоверие, за да си поговорят за здравеопазването
Снимка: БГНЕС

Въпросът не е какво ни събра с ДПС, а какво се случва с българското здравеопазване. Една година пиар мъгла – вдига се някакъв проблем, предлага се грешно решение и се почва да се обяснява какво трябва да се направи. Това заяви д-р Емил Райнов, депутат от БСП и бивш шеф на НЗОК.

Категорично не е така, отвърна д-р Валентин Павлов, народен представител от Реформаторския блок.

Москов за внасящите вота на недоверие: Арогантността ми не е нищо в сравнение с това, което си мисля за тях

Министърът на здравеопазването Петър Москов обори изтъкнатите от опозицията мотиви за вота на недоверие към кабинета в сферата на ...

Какво направи Москов – подобри достъпа и засили контрола в здравната реформа ли, нападна Райнов в студиото на bTV. Нали щяха да се изнасят дейности в извънболничната помощ – какво се случи, попита червеният депутат. За една година се приеха два основни закона – Законът за здравното осигуряване и Законът за лечебните заведения, както и куп наредби. А на няколко депутати не им харесва скоростта на работа, отвърна Павлов. Нали от 1 януари не трябваше да има болнични лимити – създава се нов хаос и от 1 април ще дойдат още проблеми, продължи Райнов. От 1 април ще има нови 630 000 направления за българския пациент, отговори Павлов. Българският пациент за пръв път ще има право на трета дейност съгласно рамковия договор с Българския зъболекарски съюз, добави той. Къде е този договор, зададе въпрос Райнов.

Никой не говори за оставка на Москов – колкото по-дълго стои, толкова по-добре за опозицията. Искаме с вота на недоверие да се случи един дебат. Досега управляващите от ГЕРБ мълчаха – време е да говорят, обясни Райнов. Той добави, че само преди седмица парламентът е гласувал Закона за електронна идентификация и ще има нови лични карти с електронен чип, а здравният министър вече поръчал идентификатори за пръстови отпечатъци и само чакал да види ще мине ли със закон или ще трябва да пише наредба, за да оправдае обществена поръчка. Министърът все говори как болниците точат системата, но не даде един пример дори – как се изправи пред финансовите интереси тогава, с лице или с гръб, ехидно подметна Райнов.

Доста време събираха подписи за този вот на недоверие, значи едва ли ще мине, сложи точка на разговора Павлов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика