От думите на Борисов излезе, че е работил със САЩ срещу Делян Пеевски

11396
От думите на Борисов излезе, че е работил със САЩ срещу Делян Пеевски
Снимка: БГНЕС

Моите отношения с Пеевски отдавна съм ги изяснил и те са само политически. Нито имаме фирми, нито имаме общ бизнес. Никога не сме получили стотинка от лицето Божков. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

Борисов поясни, че от месеци назад - 7-8-10 не е виждал Пеевски. Последната среща била по повод смесените райони. "Така както Христо Иванов и Йордан Цонев си гукаха, така приемете , че и ние сме си говорили по тази тема", каза той и допълни,че е имал срещи с Пеевски както в МС, така и в "Бояна".

Той коментира оповестените вчера санкции на САЩ спрямо Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков. Всички активи и собственост на тримата в САЩ са блокирани, а на американски граждани е забранено да извършват трансакции с тях и да им се предоставят каквито и да било средства, стоки или услуги. От думите на Борисов стана ясно, че той приема санкциите като похвала за своето правителство.

"Няма да изброявам, но само искам да напомня защо ме избраха за главен секретар, кмет на София и след това десетки пъти на избори. Именно заради борбата с корупцията, за която сме направили много. Не мога да приема недомлъвките на някои политически лидери", допълни още той.

 

"Винаги като партия сме поддържали възможно най-добрите отношения с колегите от САЩ и затова подкрепяме мерките на тяхното финансово министерство и очакваме нашите правораздавателни органи да продължат в тази посока", продължи Борисов.

Той коментира, че ГЕРБ може да поеме вина за друг санкциониран - Александър Манолев, но той е бил отстранен от поста зам.-министър на икономиката, след като е избухнал скандала с къщите за гости. За Илко Желязков пък беше съобщено, че той е бил уволняван на два пъти от "Български енергиен холдинг" по време на правителства от ГЕРБ.

Той разказа, че предния ден е имал среща с американския посланик Херо Мустафа. "Дори няма намек - такава среща, толкова сърдечна, толкова мила. Нищо по това, което сега се опитват да ни пришият", заяви Борисов.

"Вчерашните събития са логично продължение на заявките на администрацията на Байдън да подпомага укрепването на демократичните институции в партньорските държави и да препятства корупционните практики, идващи от враждебни държави", допълни зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Атака по служебния кабинет

Борисов изтъкна, че служебното правителство ще провали изборите.

"Това правителство, което продължава да прави нечувани смени във всички сектори, не прави единственото, за което Конституцията го е определила – правенето на изборите. Искам днес това да го запомните. Те ще провалят изборите. Тествахме, няма как с тези машини в толкова секции да бъдат проведени изборите. Ще станат опашки и скандали, няма да могат да преброят квитанциите", посочи лидерът на ГЕРБ.

"Спецов (шефа на НАП) трябва да си отиде, документите са ясни. ББР е в цветущо състояние и се обслужват всички кредити и тя си получава парите", допълни той.

По думите му БСП е световният шампион по унищожаване и фалиране на банки.

"Дали не са се огледали в ББР? По време на тяхно управление пада по една банка, понякога и по 20", каза Борисов.

Според него държавата ни била в цветущо състояние.

"ЕК казва, че България е една от трите държави, заедно с Дания и Швеция, без дефицит. Другите са зад нас. Това ли наследство не ви харесва? И трето, България е готова за Шенген. С кое да се срамуваме", изреди още Борисов.

Ще участва ли на избори

Водачът на ГЕРБ обърна очакванията, че няма да се кандидатира повече - съобщи, че ще се състезава в същите листи, в които участва и на предните избори на 4 април. Това бяха 25-и многомандатен район в София и в Пловдив град.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Депутатите заседават извънредно

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика