От "Ремотекс" възобновяват протестите си

17583
От "Ремотекс" възобновяват протестите си
Снимка: БГНЕС

Работници от радневската фирма за ремонт на тежка минна техника "Ремотекс" възобновяват протестите си срещу политиката на собствениците, които изплащат заплати им вече 11 месеца.

В 10.30 часа те блокираха пътя Раднево - Нова Загора като израз на гражданско неподчинение, съобщи БНР.

Напрежението във фирмата ескалира, собствениците Сабин Спахиев и Галин Неделчев за последен път са били в предприятието при посещението на министри от кабинета. Министър Драгомир Стойнев бе обещал на 20 януари да съобщи на работниците дали преговорите със собствениците за закупуване на 52% от акциите на "Ремотекс" от държавата са приключили успешно.

Бойка Боева, председател на общинската организация на КНСБ в Раднево съобщи за националното радио, че информация от кабинета за успешна сделка досега няма. По неофициална информация държавата предлага на собствениците 9 милиона лева, колкото е приватизационната цена за цялото предприятие, продадено през 2002 година, заедно с поемане на дълговете от 25 милиона лева за заплати, осигуровки и към банки-кредитори. Управляващите били склонни да дадат и 12 милиона, но собствениците искали близо седем пъти по-висока цена.

В писмо до областния управител Живка Аладжова инициативният комитет от "Ремотекс" настоява да получи отговор как държавата ще съдейства на работниците за решаването на тежкия конфликт между тях и собствениците на фирмата.

Служители на „Ремотекс” блокираха пътя Раднево – Нова Загора в знак на протест

Не само тютюнопроизводителите протестират днес. Работниците от "Ремотекс" затвориха пътя Раднево - Нова Загора тази сутрин, предаде БГН...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика