От ВМРО обвиниха Реформаторите, че още нямаме образователен ценз за гласуване

2673
От ВМРО обвиниха Реформаторите, че още нямаме образователен ценз за гласуване
Снимка: БГНЕС

За нас е гордост, че попречихме на ДОСТ. Тази формация е вредна, протурска и изпълнява външна поръчка. Така Александър Сиди от ВМРО коментира казуса с блокирането на границата с Турция по време на изборите.

Сиди се съгласи, че няма как „патриотите” да знаят за всеки влизащ от Турция в България, че ще гласува за ДОСТ. Той заяви, че е „логично” да знаеш, разбираш, четеш и пишеш на български език, за да направиш информиран избор. Попитан защо тогава не въведем декларации и за хората, гласуващи в България, Сиди се измъкна, че „законът е ясен и категоричен” – когато не гласуваш в България, попълваш декларация. Очевидно, докато не променим закона и не наложим образователен ценз, това ще се случва, заключи той пред Нова телевизия. На въпрос защо „Патриотичният фронт” не наложи такава промяна в 43-тото Народно събрание, Сиди отвърна, че Реформаторският блок попречил. Той посочи, че ще се търсят законодателни инициативи, защото не може хора, които се връщат в България само за избори, да определят бъдещето ѝ.

ГЕРБ, БСП и ДПС си разделиха любовта на ромите, за "Да, България" гласуват образовани

Традиционният вот в ромските квартали е разделен поравно между ГЕРБ, БСП и ДПС на предсрочните парламентарни избори. Това сочат данни о...

По случая с кадрите на спряна възрастна жена, Сиди заяви, че тя е търсила провокация. Телевизионните кадри са извадени от контекста, добави той. Валери Симеонов не докосва жената – тя мина, спря се, върна се на място, където да стане конфликт. Тя заяви и, че била държана гладна и жадна, което категорично не е вярно – носеше се храна и вода, каза още Сиди.

За финал представителят на ВМРО обясни, че е право на партията, спечелила изборите, да излъчи премиер. От страна на ВМРО няма намерение да предлага на ГЕРБ кого да излъчи за премиер.

Същевременно представителят на ДОСТ Евгений Михайлов заклейми думите на Огнян Герджиков, че е демагогия да гласуваш без да знаеш български език. Изумявам се, че професор по конституционно право призовава да се нарушава закона, обясни той, твърдейки, че гласуването е задължително, след като месец преди изборите Конституционният съд отмени задължителното гласуване. Заради думите на Герджиков, Михайлов поиска служебният премиер да подаде оставка. Той отново върна темата за Възрожденския процес – припомняло се цинично за изборните екскурзианти. Михайлов не пропусна да направи връзка между "Обединени патриоти" и ДПС, защото Слави Бинев бил в листите на ДПС. Говорите глупости, отвърна Сиди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика