Овчаров: БСП ще изпие до дъно горчивата чаша на бедствието "Станишев"

19114
Овчаров: БСП ще изпие до дъно горчивата чаша на бедствието "Станишев"
Снимка: БГНЕС

Факт е, че БСП толкова нисък резултат и като народни представители, и като гласоподаватели на парламентарни избори никога не е получавала. В момента сме на дъното. Това каза в интервю за предаването на БТВ „Лице в лице” Румен Овчаров от БСП. Той заяви, че левицата като цяло съвсем не е на трето, четвърто или пето място, а съвсем на друго място и отрече категорично възможността за коалиционно правителство на ГЕРБ и БСП.

„Аз не искам да оправдавам никого. Резултатът е дъното към настоящия момент. БСП ще трябва да изпие до дъно горчивата чаша на последствията от бедствието „Станишев“. Икономическа групировка е поставила БСП на колене. Единият от проблемите е, че ние не доказахме по никакъв начин, новото ръководство на партията не се разграничи от тази политика и това се видя на изборите. Трябват много ясни и категорични промени в ръководството на партията, в механизмите за вземане на решение и за реализация на политиката, а не реализация на задкулисни идеи. Тези неща трябва да бъдат направени в един кратък период от време. Българският народ отново се оказа по-мъдър от българските политици. Аз не виждам никаква драма. В момента ГЕРБ са в правото си да реализират своята визия за управлението на страната“, каза още Румен Овчаров.

Проф. Константинов: ГЕРБ трябва да сформира кабинет, подкрепен от ДПС и БСП

ГЕРБ трябва да сформира правителство на малцинството, подкрепено от ДПС и БСП. То трябва да бъде с ясен хоризонт до президентските избо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика