Паметниците на антифашистите трябва да се пазят, заяви Станишев

16539
Паметниците на антифашистите трябва да се пазят, заяви Станишев
Снимка: БГНЕС

БСП стартира инициатива за опазване на войнишките паметници и паметниците на антифашисти. Това стана ясно при посещението на червения лидер Сергей Станишев в Пловдив, където той поднесе цветя на паметника на Альоша, предаде БГНЕС.

От най-високото място в Пловдив Станишев обяви инициативата, повдигната от пловдивските социалисти, която той адресира към целия членски състав и симпатизанти на левицата.

"Преди един месец Националният съвет на БСП прие политическа декларация срещу омразата и разделението на политическа, етническа и религиозна основа", каза Сергей Станишев. Становището включва и противопоставяне на оскверняването на паметници, на което периодично ставаме свидетели. Особено на паметници на антифашисти и на Съветската армия. Наближава 6-ти май, денят на воинската доблест, на Свети Георги. Наближава 9-ти май, Денят на Победата. Затова обявявам инициатива за почистване и подреждане на паметниците , посветени на българското воинство и на победата над фашизма. Мисля, че това е хубава, родолюбива, патриотична инициатива, каза още лидерът на БСП. Той изрази убеденост, че членовете и симпатизантите на БСП ще се включат активно в цялата страна, а областните съвети на БСП ще огледат паметниците в районите си и ще направят своя преценка кой от тях има нужда от грижи. Неслучайно днес Сергей Станишев поднесе цветя на паметника на Альоша- " и към него имаше посегателства, каза той, а ние винаги ще се противопоставяме на такива безумни намерения".

В София се очаква в рамките на тази инициатива да бъде почистен Паметникът на Съветската армия, върху който се упражняваха всякакви псевдохудожници, което обиди много хора, каза още Станишев.

 

Станишев търси баланса между българския енергиен сектор и българските потребители

Лидерът на БСП Сергей Станишев при днешната си визита в Перник посети и ръководството на "Стомана" - Перник. "С ръководството обсъдихм...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика