Паргов: Максимум до 30 юли може да обявим кандидатурата си за президент

638
Паргов: Максимум до 30 юли може да обявим кандидатурата си за президент

Максимум до 30 юли може да обявим кандидатурата си за президент.

Tова каза Калоян Паргов, председател на градския съвет на БСП и член на изпълнителното бюро на партията, пред BG on Air във връзка с партийното допитване в рамките на подготовката на участие в президентските избори. По думите му резултатите все още се преброяват, но е ясно, че има висок процент на участие.

Паргов поясни, че втората стъпка ще са партийните конференции през месец юли, които да излъчат конкретните имена. „В този период ще се водят и активни разговори, които да бъдат избрани за президент и вицепрезидент. Те ще бъдат сондирани първо в “БСП лява България”, защото допитването категорично доказа, че платформата е тази коалиция”, обясни той.

Атанасов: Общият кандидат на РБ трябва да е със строго опозиционен профил

Общият кандидат на Реформаторския блок трябва да е със строго опозиционен профил. Това заяви народният представител от РБ/ДСБ ген. Атан...

По думите му по отношение на коалицията за общ вот на президентските избори, има два варианта. „Трябва да търсим надпартийна фигура. В момента ще търсим формулата, която ще се приеме на заседание на Националния съвет”, поясни Калоян Паргов.

Той е на мнение, че на предстоящите президентски избори ще има две основни кандидатури, излъчени от ГЕРБ и на БСП. „Всяка една от политическите парти, които участват в политическия процес, ще се потта да се настрои и преконфигурира. За повечето партии това ще е тест каква е електоралната им приемственост и доколко получават доверие”, уточни Паргов.

„Това, което ще направим ние, е максимум на 30 юли, на връх Бузлуджа, на 125-тата годишнина на партията, да обявим тази кандидатура”, посочи той като коментира, че процесът е доста сложен и може да се забави с 10-15 дни в зависимост от разговорите. Председателят на градския съвет на БСП не пожела да посочи имена. „Корнелия Нинова не би трябвало да бъде кандидат за президент, тъй като преди повече от месец бе избрана за председател на партията. Тя има вече други функции”, добави той.

Той засегна темата за Brexit. „Макар Великобритания да е далеч от нас, косвените последици ще ги има в средносрочен и дългосрочен план. Когато говорим за национални интереси най-важното е политическите партии и управляващите да бъдат много по-активни в този процес на диалог и на преразпределяне на баланси и влиянието в Европейския съюз”, призова той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика