Партиите в Реформаторския блок искат да са заедно и след изборите, казва Кунева

11394
Партиите в Реформаторския блок искат да са заедно и след изборите, казва Кунева
Снимка: БГНЕС

Преди изборите за Европейски парламент Реформаторският блок е стабилен. Това каза лидерът на листата за евровота на Реформаторите и лидер на Движение "България за гражданите" Меглена Кунева.

Кунева обчсни, че е наясно, че може би предвид ситуацията в България Реформаторският блок леко се е забавил. Но и Европейският съюз не е създаден за девет месеца - за да се роди нещо ново, нещо жизнеспособно и здраво, което да може да расте, трябва време.

Бойко за Калфин: Не, че съм му фен, но много ясно говори

"Слушах господин Калфин, който много по-ясно говори. Не, че съм му фен, но говори много по-ясно". Това заяви Бойко Борисов при гостуван...

Според Кунева партиите в Реформаторския блок не са се събрали само заради изборите, а искат да останат заедно и след тях. За лидера на "България на гражданите" да се сравняват процесите на формиране на ЕС и Реформаторския блок е подходящо, защото независимо от конфликтите, хората, които умеят да преговарят, които умеят да се държат цивилизовано и градивно помежду си, изграждат нещо стабилно.

“Много бихме искали да има нови лица, които да утвърждаваме. Ние успяхме може би в продължение на две години работа да утвърдим изключително качествения Йонко Грозев в една тема, която е свързана с неговата компетентност – “Правосъдие и сигурност”. А за да се утвърди един политик, да си в листа, да си на челно място, означава да имаш такова публично утвърждаване, наистина отнема време”, каза Меглена Кунева в отговор на въпрос на БНТ защо на първите пет места в листата няма граждани, а партийци. Много бих искала да се утвърди и Димо Бечев, продължи тя. Ще го помоля, надявам се колегите от Реформаторския блок да ме подкрепят, той да оглави Групата по външна политика, а аз ще се оттегля. Като пример за човек, който също може да бъде утвърден, без да е политик, тя даде и икономиста Георги Ганев.

“Искам да кажа нещо друго за тези първи пет места. За нас е голяма отговорност и моите колеги затова застанаха на тези пет места… Всеки от тях знае, че представяне, което не е достатъчно амбициозно, ние поемаме огромна отговорност. Ако е просто представител на гражданската листа, при една утвърдена партия няма опасност. Но ние поемаме отговорност и това е знакът, който моите колеги мускетарски направиха”, обясни лидерът на “България на гражданите”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика