Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Партията на българските жени даде път на Иван Гешев към изборите

22 април 2024, 13:34 часа • 2350 прочитания

Коалиция "Граждански блок", сформирана от бившия главен прокурор Иван Гешев, се регистрира в Централната избирателна комисия за участие в предстоящите избори. Интересното е, че това става с регистрацията на Партия на българските жени с председател Весела Драганова.

Коя е Партията на българските жени?

В Устава на Партията на българските жени е записано, че това е политическа организация, "заявяваща желанието на българките чрез политически и международни прояви да работят за издигането на по-високо равнище: жизнения стандарт на нацията и нейните добродетели; възпитанието на младото поколение в традициите на християнството и здравия български дух; социалната справедливост и хуманностите в обществото върху основата на общочовешките и национални ценности, за да пребъде нашата родина Република България".

Още: "Полезни идиоти", "Няма да ви взривят вас, има по-лесни начини": Гешев обижда депутатите

Драганова стана известна през 2001 г., когато даде формално регистрацията на партията си, за да може новосъздаденото по това време Национално движение Симеон Втори да се яви на парламентарния вот, припомня "Булевард България". За последно тя се коалира с Николай Бареков през лятото на 2014 г., когато бе създаден съюз между "България без цензура", Земеделски народен съюз и Гергьовден.

Снимка: Actualno.com

Гешев обясни защо се впуска в политиката

Пред журналисти Иван Гешев каза, че в момента страната се управлявала като "феодално владение".

"Докато не се промени този плутократичен модел, на който е закрепена Конституцията, ще живеем все по-зле. Хората питат: "Защо се занимавате с тази помия?" Защото когато рухне бентът на язовира, дали си десета къща, или си първа, то ще стигне водата до тебе", заяви при регистрацията в ЦИК бившият главен прокурор, отстранен от Висшия съдебен съмет през лятото на 2023 г. заради уронване престижа на съдебната власт.

Още: "СГП лийкс": В последните си дни Гешев е обмислял действия срещу Пеевски

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес