Партията на Христо Иванов призова да се политизираме, за да може да живеем честно (ВИДЕО)

2916
Партията на Христо Иванов призова да се политизираме, за да може да живеем честно (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

От правосъдния сектор и МВР трябва да започнем борбата с корупцията. Така бившият правосъден министър Христо Иванов отговори на въпрос на Actualno.com относно стратегическата цел на новата му партия - борба с корупцията. И добави: "Уверявам ви, че резултати бързо могат да бъдат постигнати".

По никакъв начин няма да убеждаваме някого, че не сме партия на един или друг. Искаме да обединим енергията на всички граждански организации, които искат промяна, включително "Протестна мрежа", но не само, каза Иванов в отговор на въпрос какво представлява неговата партия. Иванов поясни и, че може да се говори за коалиции едва когато партията му всъщност бъде регистрирана, но не и сега. Стратегическата ни цел е да създадем широк антикорупционен фронт, не само от партии, но и от граждани, уточни той.

Христо Иванов: Правим всичко възможно, за да се регистрираме до изборите

"Правим всичко възможно да се регистрираме до изборите". Това каза Христо Иванов за стъпките, които новосъздаденият от него политически...

За съжаление в България става все по-трудно да си изкарваш парите по честен начин. Затова и сега излизаме с призив пред вас – политизирайте се. Така доц. Кристиян Таков, един от основателите на политическата партия на Христо Иванов, обясни защо се ражда новият проект. Това стана по време на представянето на учредителната декларация и Инициативния комитет на Политическа партия "Движение Да България".

Доцент Таков посочи, че ако участваш в политическия процес, поне ще имаш "сурата" да обясняваш какво е свършено и какво не.

От думите на Христо Иванов стана ясно, че в начаото на януари догодина „Движение Да България“ ще направи учредително събрание. Той беше категоричен – партията се създава с първа и основна цел "борба с корупцията". Иванов сподели, че на страницата на партията във Facebook вече има много сигнали, в които се изявява желание да бъде оказана помощ на нововъзникналата политическа сила. Иванов обясни, че може да се правят дарения, ако някой има желание – за целта е обявена сметка, също на страницата в социалната мрежа.

Има ли българска мечта?

Има ли българска мечта? В сградата на Независим театър в София този въпрос зададоха и си зададоха емблематични българи*, които на акаде...

Иванов отговори и на въпрос, че "звучи като бухалка" с мнението си за доклада на европейските прокурори за нашата прокуратура. Как една неовластена структура може да влияе на овластена като държавното обвинение структура, попита риторично той. Коя от сегашните големи, системни политически сили можем да очакваме да реализира препоръките, за които говоря, добави Иванов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Йорданов: Когато обвинят някого за престъпник, трябва да се дадат конкретни данни

Прокуратурата потвърди: Живко Коцев е привлечен като обвиняем

Веселин Вучков: Поведението на Коцев нанесе тежки поражения върху МВР

Главчев призова президента да подпише указа за Даниел Митов

Костадинов с предизборен дъх: България говорила с Украйна да ѝ дава ракети и танкове

Правна комисия реши как ще работи парламентът в кампанията

Президентът обяви, че не иска Даниел Митов за външен министър (ВИДЕО)

Доц. Киселова: Не може да се иска вот на недоверие на служебен кабинет

Кирил Петков: Обмисляме дали да поискаме оставката на Росен Желязков (ВИДЕО)

"Съдебен тормоз": Искат оставката на Калин Стоянов за заведено дело шамар срещу журналисти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика