Пеевски реагира: Декларирал съм цялото си имущество и не се притеснявам

6130
Пеевски реагира: Декларирал съм цялото си имущество и не се притеснявам
Снимка: БГНЕС

Невярна е информацията за недекларирани от мен офшорни дружества. Това се посочва в позиция на Делян Пеевски във връзка с досиетата „Пандора“.

Пеевски е сред българските политици, попаднали в новото голямо изтичане на документи за офшорни сметки - Досиетата "Пандора". Международното журналистическо разследване се съсредоточава върху изтеклите документи, за да покаже как политици и милиардери от цял свят опитват да избягват данъчното облагане на богатствените си страни чрез сметки в офшорни зони и други инструменти.

В понеделник стана ясно, че сред уличените в укриване на данъци има двама български политици, като българският участник в разследването Атанас Чобанов потвърди, че според събраните документи става ясно, че единият от тях е Делян Пеевски, който има недекларирано имущество.

"Касае се, за пореден път, за активно мероприятие на кръга "Капитал" и свързаните с него медии, с цел тиражиране на неверни и манипулативни твърдения, несъстоятелността на които лесно може да бъде проверена и опровергана", твърди от своя страна бившият депутат от ГЕРБ

Радев: Явно деянията на Пеевски са по-видими отвън, отколкото в България

Явно деянията на г-н Пеевски са по-видими отвън, отколкото в България. Това не говори добре за нашите разследващи правораздавателни орг...

Публикуваме цялата позиция на Пеевски без редакторска намеса:

Разпространената в медиите информация за недекларирани от мен офшорни дружества е невярна, тъй като винаги надлежно и в съответствие със закона съм декларирал пред компетентните органи цялото си имущество.

Въпросните дружества са изцяло дъщерни на дружество, в което имам пряко участие и което е надлежно декларирано, като всякакви различни интерпретации са изцяло неоснователни и манипулативни. Отделно, тези дружества никога не са извършвали дейност, не са притежавали активи и чрез тях не са осъществявани каквито и да било сделки. Поради което опитът да се внуши, че има нещо нередно е неуместен и предварително обречен на неуспех. Никога не съм бил и в несъвместимост за заемана длъжност, като разпространението на неподписани листи, представяни като „документи“, не се нуждае от коментар.

Касае се, за пореден път, за активно мероприятие на кръга "Капитал" и свързаните с него медии, с цел тиражиране на неверни и манипулативни твърдения, несъстоятелността на които лесно може да бъде проверена и опровергана. Нямам никакво притеснение от това, като през годините съм бил многократно проверяван по подобни несъстоятелни твърдения. Винаги съм бил изряден при декларирането на притежаваното от мен имущество, не съм укривал по какъвто и да е начин доходи, като съм заплащал всички дължими към държавата данъци. Не е случайно избран и моментът за тази манипулация, като някои политици вече удобно се възползват от нея в предизборната си риторика. Умишленото използване на името ми няма да доведе и този път до целения от тях резултат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Възраждане" ще внесат доклада за "Боташ" в прокуратурата

Главчев към Радев: Който осуети предложените министри, ще носи отговорност

ПП-ДБ искат извънредно заседание на парламента за "Боташ" (ВИДЕО)

Киселова: Парламентът ще се използва като предизборна платформа

Сваляне на служебното правителство: Варианти, единият доста реалистичен

"Вярвам, че ако няма катаклизми, ще разчитат на мен": Говори служебният министър на културата

Румяна Бъчварова: България е в конституционна криза и криза на демокрацията

Йорданов: Когато обвинят някого за престъпник, трябва да се дадат конкретни данни

Прокуратурата потвърди: Живко Коцев е привлечен като обвиняем

Веселин Вучков: Поведението на Коцев нанесе тежки поражения върху МВР

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика