Петков: Кабинетът "Орешарски" действаше без всякакъв морал в края на мандата

11800
Петков: Кабинетът "Орешарски" действаше без всякакъв морал в края на мандата
Снимка: БГНЕС

Рухна митът, че правителството на Орешарски е създало добри условия за бизнеса. Това коментира на пресконференция във Варна Румен Петков, зам.-председател на ПП АБВ, съобщиха от партията.

Той поясни, че по време на срещи из страната на АБВ с представители на бизнеса е станало ясно, че правителството дължи около 1,2 милиарда само на строителния бранш по европейски проекти. „Това, че са спрени европейски програми, заради корупционни практики, не значи, че трябва да се погребат 30 фирми”, добави Петков.

АБВ предлага минимално почасово заплащане да е 4 лв.

Въпросът за президентската република е голям въпрос, но такъв, който се нуждае от дискусия - да видим кой модел на президентска републи...

Румен Петков определи като липса на всякакъв управленски морал действията на кабинета на финала на мандата му. Като пример той посочи уволненията на няколко болнични директори на големи болници в страната. „Трябва да се види как новото служебно правителство ще погледне на това”, каза още Румен Петков.

Петков коментира и обещанието на правителството на Орешарски за помощ в размер на 26 милиона лева за преодоляване на щетите от потопа във варненския кв. „Аспарухово”. 

По думите на зам.-председателя на АБВ до сега не е дадена и стотинка и това трябва да се знае от варненци. Пари са отпуснати за Спортен комплекс, за пристанище, но не и реално за гражданите и техните най-спешни нужди. Според Петков има достатъчно проекти, които са изготвени, но нямат финансиране. „Това е отношението на БСП и ДПС към Варна”, заключи той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика