Петков потвърди, че говори с депутати: Вярвам, че някои ще изберат България пред партийния си лидер - бивш певец

6938
Петков потвърди, че говори с депутати: Вярвам, че някои ще изберат България пред партийния си лидер - бивш певец
Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков отговори на "Има такъв народ" с видеообръщение, в което заяви, че ще продължи да разговаря с депутатите от партията и че се надява някои от тях да са с "висок морал" и да изберат "България пред партийния си лидер".

По този начин министър-председателят потвърди за разговорите с народния представител от ИТН Кирил Симеонов, който каза в кулоарите, че получил обаждане от Петков. По думите му, двамата провели кратка среща, на която премиерът не предложил "абсолютно нищо".

Депутат от ИТН за срещата си с премиера: Нищо не му отговорих, благодарих и си тръгнах

Нищо не му отговорих, благодарих му за разговора и си заминах. Това каза депутатът Кирил Симеонов от "Има такъв народ". Стана ясно, че ...

Петков критикува и опозицията, включително ИТН, за забавянето на актуализацията на бюджета, а освен това заяви, че "Продължаваме промяната" не се страхува от избори.

"Във вчерашния ден актуализацията на нашия бюджет не беше подкрепена от ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и от ИТН. Защо тези партии не искат повишаване на пенсиите точно когато тези хора имат най-много нужда от подкрепа срещу инфлацията? Защо не трябва да подкрепяме младите семейства с допълнителни данъчни стимули? Защо не искаме да се намали цената на бензина? Защо този пакет от 2 милиарда лева да не отиде да помогне на всеки български гражданин точно в този момент? Заради политически интриги, заради политически игрички...“, заяви Петков.

"Това е много безотговорно. Ето защо аз ще продължа да водя разговори с всеки един депутат, който чувства, че неговата отговорност не е към нечий партиен лидер, но към България. Защото в този момент всеки един депутат, който иска да застане на страната на българските избиратели, трябва да каже: „Този бюджет трябва да бъде подкрепен, трябва да помогнем на българите. Не искаме да има нестабилност, не искаме да не приемаме 20-те закона, които са нужни, за да отключим средствата по Плана за възстановяване. Искаме да продължи това правителство с енергийната си сигурност и искаме да сме готови за есента и зимата – не като поредни предсрочни избори, не като временни правителства, а като една стабилна държава, в която всички искаме да живеем“, продължи премиерът.

"Но нека да ви кажа – от „Продължаваме промяната“ не ни е страх от избори, даже напротив. Това, което днес се видя, е, че сме на вододел. От страната на корупцията, от страната на задкулисието или от страната на прозрачността, на грижата за хората.

Тошко Йорданов: ПП и Кирил Петков искат "собствен Гешев" с КПКОНПИ

ПП и Кирил Петков искат "собствен Гешев" с КПКОНПИ. Това каза председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов по време на брифи...

Искам да благодаря на нашите коалиционни партньори от БСП и от „Демократична България“, че застанаха плътно зад стратегията на правителството. Аз също вярвам, че има хора с висок морал в този парламент, които ще изберат България пред своя партиен лидер. Особено ако партийният лидер е бивш певец, който най-безотговорно решава да хвърля риск върху това правителство само заради личното си его", коментира Петков с препратка към Слави Трифонов. Припомняме, че лидерът на ИТН обяви преди два дни, че оттегля министрите си и напуска коалицията, слагайки край "на тази агония".

"Затова искам да успокоя всички граждани – аз ще продължа да работя с всичките си усилия това правителство да продължи стабилно. Мисля, че това, което изглежда като проблем днес, ще бъде възможност утре“, заяви премиерът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика