X
 
 

Петър Курумбашев: Трябва да направим коалиция от държави единомишленици срещу плана "Макрон"

631 3
Петър Курумбашев: Трябва да направим коалиция от държави единомишленици срещу плана "Макрон"
"Трябва да направим коалиция от държави единомишленици срещу плана "Макрон” и срещу Пътния алианс (бел. ред. в който влизат Австрия, Белгия, Дания, Франция, Германия, Италия, Люксембург, Норвегия и Швеция). Спечелихме малка междинна битка", Това каза евродепутатът от БСП – Петър Курумбашев в интервю за bTV относно гласуването на пакет "Мобилност" в европарламента миналата седмица.

"Оттук нататък не само да гледаме какво прави т.нар. Пътен алианс, а да се обединим с държавите, които не са съгласни с промените предложени в проекта "Мобилност", като Полша, Румъния и др.", допълни още евродепутатът. Той посочи още, че и държави от периферията са на нашата позиция.

Захариева: Казусът с танкера не бива да повлияе на отношенията ни с Либия

Спорът за либийския кораб е гражданско-правен и не трябва да повлияе на двустранните ни отношения. Това каза вицепремиерът и министър н...

По думите му на 17 януари ще се реши дали тази тема влиза в пленарна зала.

"Навреме бяха писмата на президента и премиера до Антонио Таяни да се отложи гласуването за следващия европарламен", отбеляза още евродепутатът.

Петър Курумбашев съобщи, че в БСП предстои да се направят номинации за водач на листата за евродепутати и уточни, че от февруари ще стартира реденото на листите.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители