Петър Москов: Радан беше човекът, който покани НПСД в Реформаторския блок

3452
Петър Москов: Радан беше човекът, който покани НПСД в Реформаторския блок
Снимка: БГНЕС

Категорично има намеса във вътрешната политика на страната и във връзка с това вчерашната позиция на "РБ-Глас народен" изисква хората, които в момента управляват, да вземат ясно отношение по въпроса. Да се преосмисли решението за отварянето на секции в Турция, защото явно държавата не може да гарантира ненамеса от страна на чужда държава. Ако и когато имаме факти, че изборният процес ще бъде контролиран, тогава може да се преосмисли отново. Това заяви говорителят на "РБ-Глас народен" Петър Москов в коментар за агитирането от страна на турски министър да се гласува за ДОСТ.

Ясно трябва да бъде казано от българските политици – президент и премиер това, че намесата на турския посланик в българския политически живот е недопустима и това са неща, зад които трябва да застане президента и да застане на висотата на позицията си, допълни още Москов пред bTV.

Борисов обеща физкултурен салон във всяко училище

В следващ управленски мандат на ГЕРБ ще довършим най-важната пътна артерия за региона – АМ “Хемус”. Ще бъде построен...

Помолен да коментира думите на Радан Кънев, че РБ е създаден с подписа на партията на Корман Исмаилов "НПСД", която се присъедини към ДОСТ Москов каза:

"Считате ли, че има някаква логика дори в една дума в това, което чухте? Аз съм човекът, който каза, че ако е свързан с ДОСТ, НПСД няма място в РБ. Радан беше човекът, който покани НПСД в Реформаторския блок. Аз в тези разговори не участвам, защото това е поредният разговор за разделението. Моят противник на тези избори е БСП и ДПС.

Под нашата регистрация е моят подпис, на Кунева, на Лукарски, Танев, Жаклин Тонева и още други подписи, Светльо Витков. Моля, наистина, ако за вас пикантерията е по-важна, да ме освободите от този разговор. Докато не е ясно, че основната ценност на фона на БСП, която идва с думата „промяна", уточни Москов.

Нали е ясно, че РБ няма нищо общо с партията на ДОСТ? Който ги е вкарал в РБ да обяснява. БСП е реалният проблем в държавата, а не подписите на Кънев, каза още бившият министър на здравеопазването.

След реформаторите идват реставраторите

След реформаторите се завръщат реставраторите. Така определи настоящата политическа обстановка бившият министър на здравеопаването Петъ...

По думите му "руските държавни интереси се представляват от БСП, турските от ДПС. Буфер между две империи е краят на България. Вчера ЕК каза – преосмисля "Газпром", кой направи тези цени? Нали "промяната" Нинова, Станишев, Овчаров, тези хора, които сега говорят за промяна. Това е важно колко пари плаща българинът за газ. Държавата няма място в икономиката."

Във връзка със здравеопазването Москов уточни и че до края на седмицата ще входира в прокуратурата папка с документи, които показват, че след падането на правителство НЗОК е платила над 20 млн. 800 хил. лв. без това да е потвърдено от изричното съгласие на пациента. "Това е кражба в особено големи размери. Това се случи в тези три месеца. Това е два пъти бюджета на Фонда за лечение на деца", каза реформаторът.

Помолен да коментира скандала с вноса на ваксини,  които не са разрешени за употреба в страната ни, Петър Москов каза: "Ако е възможно да не се занимават с неща, които касаят националната сигурност на държавата, като имунизационния календар. Точка по този въпрос. Зная, че съм защитил националния интерес, второ съм осигурил имунизационния календар - от там нататък спя спокойно!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за прамиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика