Петър Стоянов: Президентската кампания започна, позиционирането вече се усеща

3279
Петър Стоянов: Президентската кампания започна, позиционирането вече се усеща
Снимка: БГНЕС

„Имам усещане, че президентската кампания може би започна. Позиционирането вече се усеща. Основните лидери постепенно изясняват своите позиции. Не знам обаче кои ще са кандидатите“. Това сподели  президентът на България в периода 1997-2002 година Петър Стоянов в „Лице в лице“.

„Категорично не споделям мнението на президента Георги Първанов за мандата на настоящия ни колега Росен Плевнелиев", каза Петър Стоянов по повод казанoто от Първанов преди дни.

Майката на президента Стоянов почина на 87-годишна възраст

Стоянка Стоянова - майката на президента Петър Стоянов, почина. Това се случи ден, след като тя навърши 87 г. В продължение на 35 г. С...

Тогава Първанов остро критикува политиката на Плевнелиев и го определи като „безличен президент”.

„Смятам, че президентът Първанов наруши малко добрия тон с това, че си позволи да критикува. Има достатъчно други хора, които могат да критикуват настоящия президент, за да не го прави бившия такъв. Аз никога не съм критикувал г-н Първанов и не защото съм бил очарован винаги от неговите действия.

Президентът  Плевнелиев седи много добре, точно в Европа. Европейски тип политик, може да изрази мнение, има вид, такъв е той. Тази модерност на Плевнелиев е добра за България“, заяви Стоянов

По думите му, Плевнелиев не е допуснал нито една стратегическа грешка. „Бих направил доста неща по-различни от него, но какво от това, той не е допуснал стратегически грешки, според мен“.

Петър Стоянов: На 4 февруари 1997 г. се движех по ръба на Конституцията

На 4 февруари 1997 г. се движех по ръба на закона. Това си припомни президентът и бивш лидер на СДС Петър Стоянов. На историческата да...

Изказването на Първанов не е на бивш президент, а на настоящ политик, който иска неговата партия да се позиционира преди изборите.

Относно евентуални предсрочни парламентарни избори, той сподели: „Като цяло България изглежда стабилна отвън. Отвътре може би не е така. Изненадан съм от слуващото се в РБ, гласувал съм за тях. Мислех, че няма да доживея левицата да се разцепи, а десницата да се обедини. Ето, че се случи, г-н Първанов разедини левицата след създаването на АБВ.

ДСБ има историческа отговорност към десницата. Преди 12 години нанесоха удар, от който СДС никога не се съвзе, но никога не станаха фактор в дясното“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика