Пламен Димитров: Държавата е в политическа криза

21308
Пламен Димитров: Държавата е в политическа криза
Снимка: БГНЕС

Държавата ни се намира в политическа криза, която дава своето отражение върху обществените отношения и социалното битие на български граждани. Това каза Пламен Димитров, КНСБ, по време на 43-тия конгрес на Международната транспортна федерация – МТФ, предаде „Фокус”.

„Убеден съм, че ние, работниците в България, има какво да дадем на работниците в целия свят. Благодаря, че избрахте този конгрес да се проведе тук. Благодаря на всички синдикални организации в България - 4 на брой, които допринесоха да се случи това събитие”, обясни Димитров.

Работодатели и синдикати: Засега руското ембарго не е страшно, искаме публичен надзор на КТБ

Преди шест месеца ни казаха, че ще има драстично повишение на цената на тока. Това заяви председателят на КРИБ Огнян Донев. Вдигането н...

„Без председателят на СТСБ Екатерина Йорданова това събитие нямаше да е възможно. За пръв път световен синдикален конгрес да се проведе в България – това да бъде факт. Борбата, която водим с Екатерина Йорданова, е в полза на работниците, на нашите братя и сестри да живеят те по-добре”, каза още той. „В нашата страна от 130 години има силно работническо и синдикално движение. Постоянно се борим за хляба, за работното място на работниците в България. Трябва да продължим да се организираме и да бъдем по-силни. Въпреки всичко България продължава да е в тежки условия - 10% безработица, 400 евро средна работна заплата, а това не ни прави щастливи”, посочи Пламен Димитров.

„Държавата ни се намира в политическа криза, която дава своето отражение върху обществените отношения и социалното битие на български граждани”, коментира Димитров. „Солидарността е едно от основните качества на синдикатите. За да са успешни нашите синдикати трябва да изградим мрежи на солидарност и защитата. Трябва да създадем нови връзки за солидарност, в борбата за една справедлива глобализация. Трябва да се обърнем към тях и да видим общия си интерес”, посочи той.

„Адаптивността и промяната е друга тема, за това как трябва да се реализира синдикалната действителност. Светът изисква адаптивността към реалните условия. Адаптивността не значи нагаждане и примирение, адаптираме се, за да се станем по – силни. Адаптирането означава съсредоточаване на дейности, без да се пренебрегват промените на други места”, допълни Пламен Димитров.

Той коментира, че синдикатите са под атака и техният отговор е ясното послание, че трябва да се изгради една сила – да се организират, за да се борят, като преди това трябва да се учат, да анализират слабите места на агресивния капитал, както и да повишат ефикасността си.

КНСБ ще настоява минималната заплата да стане 400 лв. от 2015 г.

Ще настояваме минималната работна заплата да е 400 лева от началото на 2015 г. Това каза за Агенция „Фокус” Николай Ненков,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика