Плевнелиев: Отношенията ми с Борисов са прями, коректни и мъжки

15984
Плевнелиев: Отношенията ми с Борисов са прями, коректни и мъжки
Снимка: БГНЕС

По време на "Костинбродска афера" служебното правителство си свърши добре работата. Това заяви пред Нова телевизия президентът Росен Плевнелиев.

Тогава прокуратурата залови в деня преди предсрочните избори над 350 000 готови за използване бюлетини, напечатани над необходимата бройка. Печатницата "Мултипринт", в която те са напечатани, беше собственост на общински съветник от ГЕРБ, близък до бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Опитът за фалшифициране на изборите беше отразен широко от всички световния агенции, имащи кореспонденти в България. Аферата хвърли сянка върху назначения от Плевнелиев служебен кабинет, чиято единствена задача беше да организира свободни и честни избори.

Плевнелиев отлага посещението си в Украйна заради нарушенията на човешките права

Заради нарушенията на човешките права и политическата нестабилност в страната Росен Плевнелиев отлага планираното си посещение в Украйн...

Служебното правителство свърши добре своята работа. Това, че имаше на 11 и 12 май проблем, имаме прокуратура и съд. Нека да се види, но е важно да се знае истината. Кой е имал интерес да манипулира изборите, посочете го, поиска Плевнелиев. На въпроса "Кой?" да отговорят прокуратурата и съдът, добави той.

В интервюто си за Нова телевизия Плевнелиев коментира широк кръг от въпроси от отношенията си с Бойко Борисов до доклада на Европейската комисия, който беше разпространен днес.

Плевнелиев определи отношенията си с Борисов като прями, коректни и мъжки.

За доклада на ЕК той каза, че неговата цел е да посочи проблема, а не кой е виновният. Въпросът е ясен – необходимо е отговорно отношение от политическата класа и са необходими резултати.

Плевнелиев: Не съм казвал, че искам предсрочни избори, а че изборите са възможност

Никога и пред никоя медия не съм говорил за избори и оставки. Това заяви президентът Росен Плевнелиев по време на отчета на президентст...

Плевнелиев заяви, че не е разполага с информация да е бил подслушван по време на управлението на ГЕРБ. Ако имах информация за подслушване, щях да задам въпроса кой и как, подчерта той.

Плевнелиев сподели, че си говори с премиера Пламен Орешарски. "Веднъж на две седмици обсъждаме неща, които са от моите компетенции, неща, които мен ме интересуват. По-скоро въпросите са от мен към него", уточни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика