Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Плевнелиев се надява да има правителство, ето какви са вариантите

16 юни 2024, 09:44 часа • 4205 прочитания

Президентът на България, в периода 2012 - 2017 г., Росен Плевнелиев заяви, че искрено се надява да има правителство. Той сподели мнението си затова къде се намираме и какво би могло да се случи в политически план.

"Има два оставащи разумни варианти. Единия - програмно правителство на ГЕРБ-СДС, с мандата на партията и с плаваща и широка подкрепа", каза той.

ОЩЕ: "Не е време за биене в гърдите": Борисов иска експертен кабинет с доминация на ГЕРБ (СНИМКИ и ВИДЕО)

Втория вариант, който той не изключва и ако е на мястото на Бойко Борисов щял да се замисли, би бил правителство на малцинството. "Хората очакват да се носи отговорност", коментира президентът на България, в периода 2012 - 2017 г.

"От 2016 г. говоря за едно и също нещо - възходът на популизма. Има държави, които попаднаха в плен на този подход. България е класическа жертва и това са над 100 държави - цяла Латинска Америка беше погубена и унищожена политически и икономически", посочи президентът.

Според него страната ни се намира 10 години назад зад Гърция. "Това, което ще се случи при нас е същото, което стана и там тогава. Тежка криза, жестоко противопоставяне, финансова, икономическа и политическа криза", обясни Плевнелиев.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес