"Политически зоопарк": Реакциите след престрелките между Радев и Борисов

25822
"Политически зоопарк": Реакциите след престрелките между Радев и Борисов
Снимка: колаж на Actualno.com

"Считано от днес официално снемам доверие от правителството, което не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за острата криза в българското общество". Това обяви президентът Румен Радев в специално "обръщение към народа" от "Дондуков" 2.

Мигновено последва отговор от премиера Бойко Борисов в типичния му стил. Как ще свали президентът нещо, което няма. Това е пряка намеса в независимостта на властите. И не пропусна да напомни за себе си, като нарече секретаря на президента келеш.

Ето и най-интересните реакции от страна на политици, журналисти и общественици в социалните мрежи.

"Каквото и да мислите за президента, аз само едно нещо мога да кажа за речта му:

Кое не е така?"

Георги Вулджев/журналист

"Какво друго ако не изпускане на нерви са обидите на премиера, нарекъл главния секретар на президента "келеш", а репортерите "мисирки"?"

Стоил Рошкев/журналист

Президентът току що свали доверието си от правителството. Утре ще го призова официално да подкрепи протеста на Възраждане на 7 февруари. В петък в 12 ч. ще го чакаме пред парламента да бъде заедно с нас, българския народ.

Костадин Костадинов/ лидер на партия "Възраждане"

Подкрепям президента. Нека всички, които искат промяна, да се обединим

Споделям напълно мотивите, с които президентът каза, че сваля доверието си от правителството на Бойко Борисов.

Факт е, че правителството на Борисов превърна България в сметището на Европа и на света. Факт е, че дишаме най-мръсния въздух и стотици хиляди българи са без вода. Вотът на недоверие не мина математически, но получи широка обществена подкрепа извън парламента. Така че споделяме тези мотиви на президента и смятаме, че правителството е неспособно да даде развитие и перспектива на България. Управляват само от криза в криза, грижат се за собственото си оцеляване и това се превръща в агония за държавата и за българския народ. Затова нека всички, които искат промяна да се обединим и да я поискаме.

Президентът Радев е последователен- той посочва истинските проблеми и ги назовава, така, както е обещал на българските избиратели още по времето на предизборната си кампания.

В Брюксел ще имам срещи в различни институции, на различни нива - в Европейската комисия - с еврокомисари, в Европейския парламент - с Групата на социалистите и демократите, с европейските синдикати, с европейските работодателски организации. Срещите ще са по най-различни теми - Зелената сделка, младежката безработица, социалните права на европейците, минимална заплата, доходи и неравенства.

"Политически зоопарк": Реакциите след предложението на Ревизоро за екоминистър

За нов министър на околната среда и водите е номиниран Емил Димитров, известен още като Ревизоро. Коалиционният съвет, на който ГЕРБ и ...

Корнелия Нинова/лидер на БСП

"Скъпи приятели, може днес да се видим от 18:00ч. пред Министерски съвет, където да подкрепим президента Румен Радев и да поискаме оставката на Бойко Борисов!

Надявам се да се видим!"

Николай Николов/общински съветник от БСП

Борисов към секретаря на президента: Келеш такъв

Как ще свали президентът нещо, което няма. Това е пряка намеса в независимостта на властите. По този начин премиерът Бойко Борисов коме...

"Румен Радев е великан - така разтърси блатото, че медийните писъци, вопли, стонове и хлипания ще се чуват поне още един месец! Велик!"

Александър Симов/депутат от БСП

Какво направи Румен Радев от позицията си на държавен глава, за да няма, както той казва, "остра криза във всички системи", "засилване на бедността", "все по-голямо неравенство", "несправедливост"? Излезе с конкретни надпартийни идеи? Предложи ясни безпристрастни решения? Събра екип от експерти и дефинира алтернативен подход?

3 години нищо и половина, скъпи приятели.

Считано от днес официално продължавам да нямам никакво доверие на Румен Радев - първият български президент без реална мисия и кауза, а с мрънкане и празнословие.

Радев свали доверието си от правителството на Борисов (ВИДЕО)

"Считано от днес официално снемам доверие от правителството, което не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за о...

В демократичните държави доверието се дава и се снема по един и същи начин - от народа чрез избори. На следващите парламентарни избори очакваме алтернативата на Радев, която да спечели това доверие.

Димитър Вучев/общински съветник от ГЕРБ

Радев: "Това правителство води до разпад на държавността. На това трябва да се сложи край. Считано от днес официално снемам доверието си от това правителство, което не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за кризата в нашето общество".

Може би най-силното, а и най-смелото обръщение на президента. Право в очите, право в целта. Нищо не спести на кабинета. Критикувал съм Радев неведнъж, но тук ще кажа: Респект.

Петър Чолаков/политолог

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Румен Радев: Засилваме връзките си с българската общност в Косово

Британският министър на въоръжените сили иска засилване на сигурността в Черно море

Пеевски води делегация на ДПС на среща с европейски посланици

Ето какви възнаграждения ще получат членовете на изборните комисии за 9 юни

"Лъжеш ли" отново ще следи колко ни заблуждават политиците в кампанията

Борисов: Отиваме на избори заради ПП-ДБ и тяхната обсесия за власт

За половин година: Гвоздейков за втори път смени началника на НКЖИ

"Да знаете, че ще има забавяне": Премиерът предупреди за голям проблем за изборите на 9 юни

Стефан Тафров: Няма гаранции, че Путин няма да посегне и на страна членка на ЕС

Рокада в евролистата на ПП-ДБ в последния момент (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика