Политиците откриха символика в номерата за евроизборите

1392
Политиците откриха символика в номерата за евроизборите
Снимка: Thinkstock

Веднага след като Централната избирателна комисия (ЦИК) определи чрез жребий номерата в изборната бюлетина, с които партиите, коалициите и независимите кандидати ще се явят на предстоящите европейски избори, дойдоха и първите тълкувания на политиците за тях, предава БГНЕС.

Желаното от всички първо място в бюлетината се падна на коалиция „ПАТРИОТИ ЗА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ“, в която влизат НФСБ и „Средна европейска класа“. „Най-хубавият номер. Господ е с нас. Провидението е с нас. Съдбата е с нас. Остава и ние да си свършим работата така, че да продължим началото на добрата серия“, каза Симеонов и заяви готовност да стане евродепутат.

Иво Христов не може да прецени има ли разделение в БСП

Фактът, че се кандидатирам за евродепутат не означава край на моя морален ангажимент към президента. Това заяви вече бившият началник н...

„Възприемаме номер 12 като 12-та победа, която предстои да постигне ГЕРБ“, заяви пред журналисти заместник-председателят на партията Цветан Цветанов. Той пожела успех на всички участниците на изборите за Европейски парламент и настоя те да покажат толерантност един към друг. „Искаме да покажем силна и обединена Европа с нашите 17 евродепутати, които ще бъдат избрани за Европейския парламент“, каза още Цветанов.

БСП пък видя в своя 18-ти номер задача – 1 място и 8 представители в европарламента. „С това число се надявам да се случи промяната в България, смяната на модела и изгонването на ГЕРБ от властта“, бе коментарът на Георги Свиленски след тегленето на жребия.

„Номер 3 в бюлетината може да означава трима евродепутати“, бе коментарът на водача на листата на ВМРО Ангел Джамбазки. Той бе категоричен, че партията в никакъв случай няма да разчита на нумерологията, а единствено на сериозната работа, за да постигне успех във важните за нея каузи.

От ДПС разчетоха своя номер 20 като „номер на успеха“. „На 20 години е младежката ни организация. На тази кампания ние разчитаме изключително много на нашите кандидати, както и на техния професионализъм. Ще заложим на нашата предизборна платформа, ние знаем как трябва да се реформира ЕС“, заяви Илхан Кючюк.

ЦИК обяви обществена поръчка за бюлетините за евровота

Централната избирателна комисия (ЦИК) стартира процедура за възлагане на обществена поръчка чрез договаряне без предварително обявление...

От коалиция „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“, която ще бъде вписана в бюлетината с номер 13, направиха аналогия с един от любимите български филми „Любимец 13“. Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки пък съзря в номер 23 колебанието на коалицията дали ще вкара „2-ма или 3-ма евродепутати“.

От ПП „БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ“ се заканиха да проведат най-атрактивната предизборна кампания. Причината – партията излъчи кандидатурата на Евгения Банева, която се намира в ареста по обвинение в данъчни и длъжностни престъпления, както и пране на пари. „Прецедент в историята – човек от ареста да води политическа кампания“, заяви председателят на партията Георги Георгиев, според когото Банева няма да бъде освободена за кампанията.

В кампанията ще вземе участие и друг арестант – кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева, която на първа инстанция получи наказание от 20 години затвор. Тя ще бъде под номер 11 в бюлетината, в което от инициативния комитет също съзряха символика. „1+1=2 – Десислава и Биляна. И двете продължават да са онеправдани и несправедливо обвинени в затвора“, заяви Петър Карджилов и добави, че очакват Иванчева да бъде освободена от ареста, за да води кампанията си наравно с останалите кандидати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика