X
 
 

Политолог: Преходът свърши и постигна целите си - пазарна икономика и либерална демокрация

5405 13
photo of Политолог: Преходът свърши и постигна целите си - пазарна икономика и либерална демокрация
Снимка: БГНЕС
Преходът отдавна свърши, постигна целите си. Това каза пред "Фокус" политологът Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл“. Според него целта на прехода са били пазарна икономика и либерална демокрация, които са постигнати. „Колко добре не знам, но успяхме. Вече сме членове на НАТО и ЕС. Онова, което се нарича преход, е ежедневен, а не научен термин. Но дори да го приемем, трябва да кажем, че той свършва, когато целите са постигнати. Повече хора са разочаровани, защото очакваха по-хубави резултати, но те са такива, каквито си ги направихме – добри или лоши“, обясни още Симеонов.

Той определи интереса на младите хора към политиката като плашещо нисък. „Хубаво е, че за някои неща постоянно има граждански натиск. Лошото е унинието. Нашата общност губи енергия и жизнени сили и това трябва да успеем да променим“, уточни още Симеонов. Той отбеляза, че „Галъп интернешънъл“ често събира млади изследователи и организации на кръгли маси за дискусии по темите на прехода. „Младите хора са носител на позитивна енергия. Най-важното, което ще обсъдим, е накъде отиваме след прехода. Посоката е една – по-качествено образование, повече добавена стойност в труда и икономиката и по-качествен живот на общността на българите. Липсва ни живеене с повече сила на правилата, солидарност и визия, а не ден за ден“, допълни Първан Симеонов.

Поуки от евроизборите: Кое е по-опасното - "фейк нюз" или "хейт нюз"?

Ако наистина сме разбрали какво са ни казали европейските граждани с вота си, преговорите и подборът за постовете в Европейската комиси...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • По-значително от въпрос на преход, 11 По-значително от въпрос на преход, преди 4 седмици Профил на трол?
  дали свършил отдавно , от въпрос какво сме постигнали , дали сме доволни , е въпрос защо парламентарните групи не търсят повече откритите диалози с техните избиратели в социалните медиени кампани? Като че ли на една страна си поискаме да живеем на улица Марс , Бл.70 , но на другата страна да ни е уютно там само под условията че домоуправителят си е и блокварт , и докладва редовно за нашият живот виж още ›› до някоя скрити инстанция някъде . Нека домоуправителят както и самите живущи на ул.Марс, Бл.70 най-после да си направят повече авторските селфи с техен партиен лийдър , вместо да умуват върху въпрос , какво сега пак тук не е редно .
 • world of online video 10 world of online video преди 4 седмици Профил на трол?
  Дали Татковината свършила , добър въпрос . Относно безработица следното : щом всеки скрие реалните си приходи, доходи , картината на статистическото бюро няма как да е друга . Да хвърлим един поглед върху числата на постерингите в социалните медии , генерирани от България . Бихме си били такива бедстващите мижки , едва ли бихме толкова заети в социалните платформи , или ? Преструваме се или просто виж още ›› не ни се поиска да си признаем новите реалностите . А точно тук иде Татковината : естествено че нови политически платформи както и лица , например С.Трифонов , нямат да търсят по старомодният начин привържениците си , предвид огромното влияние на новите технологи в нашето ежедневието . Дали някоя политика си е крива или права не се решава от подиум на Татко , а се решава посредством постингът в социалните меди . Не е важен костюм от Париж , а JAVA от Гуугле .
 • Анонимен 9 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  На снимката, един продажен Кифладжия !
 • Георги Илиев Митев 8 Георги Илиев Митев преди 1 месец Профил на трол?
  ТОВА Е РАБОТНАТА СЕДМИЦА НА "ВИСШИСТИТЕ". ДНЕСКА БУДУВАТ, УТРЕ ФЛИРТУВАТ, ВДРУГИДЕН СИ ПАЗАРУВАТ, ПОСЛЕ ПЪК ПРАЗНУВАТ И НАКРАЯ ПАК ПИРУВАТ. СЕДМИЦАТА СВЪРШИ, МЕСЕЦЪТ ПРИВЪРШИ И ГОДИНАТА ЗАВЪРШИ, А РАБОТАТА СИ... НЕСВЪРШИ.
 • Анонимен 8.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Герги, ама ти май че не можеш да проумееш, че си тъпак !
  : 0 !
 • Георги Илиев Митев 7 Георги Илиев Митев преди 1 месец Профил на трол?
  ЩОМ "ЧИНОВНИКЪТ" Е В СТАЯ ИЗБОРИТЕ МОГА ДА ГИ "РАЗГАДАЯ". МОГА И ДА ГИ РЕША, ЗАЩОТО НЕ ГРЕША. ЩОМ ИМА РИМА ЗНАЧИ Е ОТ "ПРИМА"...
 • Георги Илиев Митев 6 Георги Илиев Митев преди 1 месец Профил на трол?
  П-Е Е КАТО ДЯДО СИ МИЛ. ПРЕПЪНАТ В ГОРАТА ВЪРВИ ПО ТРЕВАТА. П-Е Е ПРИЗНАТ АКТИВИСТ: ТУРИСТ, КОМУНИСТ, СОЦИАЛИСТ. ДОКТОР НА ТОТАЛИТАРНИТЕ НАУКИ. НЕ Е КАТО НЯКОИ НЕУКИ. ЗА ВСЕКИ ПРОБЛЕМ ЩЕ РЕШИ КОЯ ПАРТИЯ НЕ ГРЕШИ. НЕГОВИТЕ УЧЕНИЦИ ВЕЧЕ СА В РЕДИЦИ. ТЕ ПРОБЛЕМИТЕ СИ ГИ РЕШАВАТ С ПЕСЕНТА НА ВИТОШАРА:"САМО ОТ СПОРТИСТ В ПЛАНИНАТА ТИ ЩЕ СЕ СПАСИШ, ЗАЩОТО ДОЛУ Е ПОЛИЦИЯ ГОРЕ Е МИЛИЦИЯ И НАВСЯКЪДЕ Е АВИА виж още ›› ЦИЯ БЕЗ КОМУНИКАЦИЯ".
 • Георги Илиев Митев 5 Георги Илиев Митев преди 1 месец Профил на трол?
  ПЕСЕНТА НА ВИТОШАРА САМО ОТ СПОРТИСТ В ПЛАНИНАТА ТИ ЩЕ СЕ СПАСИШ, ЗАЩОТО ДОЛУ Е ПОЛИЦИЯ ГОРЕ Е МИЛИЦИЯ И НАВСЯКЪДЕ Е АВИАЦИЯ БЕЗ КОМУНИКАЦИЯ.
 • Октомври 4 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Към 10 11 1989 г. чакахме 9 млн Българче , а днес сме под 7 млн Преходът наистина свърши . Една Клика която ни управлява и до сега , а ще ни управлява и утре и в другиден. Една Клика ПИРУВА и ВСЕКИ ДЕН И Е АБИТУРЕНСКИ БАЛ./ ХАПВАТ , ПИЙВАТ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ЖИВЕЯТ ПО 320 ГОДИНИ/. ЗА СМЕТКА НА НЕЩАСТИЕТО И СТРАДАНИЯТА НА НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ. симеонов МРАЗЯ ТЕ
 • ГРОБарите 4.1 ГРОБарите преди 1 месец Профил на трол?
  Прави са гербавите! Резултатите от управлението им вече са видими. 11600 бебета по-малко само за тази „прекрасна” 2018 година.
  : 0 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ами че този политоКЛОК си е чиста ГРОБарска персона !
 • допълнение 2 допълнение преди 1 месец Профил на трол?
  Преходът свърши и постигна целите си унищожаване на икономиката и наличие на безработица. А сега следва либералната демокрация и пазарната икономика от вида които се прилага в колониите на западните метрополии.
Нагоре
missing image
Дневен хороскоп за 17 септември

Овен Това е ден, в който ще може да постигнете чудеса. Трябва само да сте напълно праволинейни и да не се отклонявате със странични дейности от...