Предложение: Етичен кодекс за депутатите, базиран на заветите на Левски

25269
Предложение: Етичен кодекс за депутатите, базиран на заветите на Левски

Бизнесменът Васил Василев предлага нов етичен кодекс за българските депутати на базата на заветите на Левски. Василев е човекът, откупил откраднатите грифони от паметника на Апостола в столицата, заради което беше избран за за председател на Общобългарски комитет „Васил Левски”.

В предаването „Лице в лице“ по bTV той не пожела да разкрие подробности около „откупа“. На обявения от него телефон се обадили някакви хора и поискали среща с него. Той предположи, че това са били посредници, а не самите крадци. „Срещнах се с хора“, заяви той. Василев не пожела да разкрие и сумата, която е платил, с аргумента, че откупеното е много по-ценно.

Станишев не се плаши от депутатите на Бареков

Лидерът на БСП Сергей Станишев си призна, че кворумът в парламента вече ще зависи от независимите депутати. Един от тези народни предс...

Относно предлагания от него кодекс за депутатите, Василев каза, че принципите в него трябва да бъдат взети от идеологията на Левски. Един такъв принцип е „Който не е чист, убивам го“. „Дори и да е метафорично, звучи много актуално днес“, посочи той.

„Съвсем логично е да излезем и да кажем пред ЕК, че имаме такъв етичен кодекс, написан преди 150 години, просто сега му вдъхваме живот,“ заяви Васил Василев. Етичният му кодекс цитира Левски дословно без промяна на нито една дума. „Ако тези хора в парламента разберат, че Левски е нашето ДНК и се вслушат в тези заповеди, те тогава ще спечелят любов, да не говорим за мандати“, коментира той, цитиран от БЛИЦ.

Според него и депутатите ще си напишат някакъв кодекс, той ще бъде такъв, че никой няма да им повярва, че са етични. От друга страна всеки българин знае по нещо от принципите на Левски.

Предложението на Василев е предадено на всички народни представители. Те са получили писма, но все още никой не е отговорил.

Обзор на приемането на Изборния кодекс

Депутатите приеха на второ четене текстовете от проекта на Изборен кодекс, внесен от Мая Манолова и група народни представители. Наро...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика