Президентът Радев посрещна абитуриенти в неравностойно положение (СНИМКИ)

7528
Президентът Радев посрещна абитуриенти в неравностойно положение (СНИМКИ)
Снимка: Пресцентър на държавния глава

"Не ставайте част от онези млади хора, които нито учат, нито работят, нито имат желание за допълнителна професионална квалификация". Този призив отправи държавният глава Румен Радев към младежите в неравностойно положение.

Традиционният абитуриентски бал, чийто домакин е президентът, събра 124 младежи от над 50 специализирани институции за деца в цялата страна. Събитието е част от благотворителната инициатива „Подкрепи една мечта“.

Президентът поздрави младежите за разумното решение да се включат в инициативата. „Това е първата решителна стъпка за реализиране на мечтите ви за образование, работа, дом и семейство“, добави Румен Радев, като припомни, че дълбокият смисъл на „Подкрепи една мечта“ е младите хора да бъдат насърчени да продължат своето образование. „По-доброто образование е гаранция за по-добрата ви реализация в живота“, категоричен беше президентът.

Президентството: Не е вярно, че не сме допуснали представител на БПЦ при папата

Твърденията, че администрацията на българския държавен глава нарочно не е допуснала представител на Българската православна църква на а...

„Разчитам и на вашата инициатива“ отбеляза той и не скри вълнението си от срещата с абитуриентите и техните ръководители и наставници.

Държавният глава отправи благодарност към възпитателите от специализираните институции за деца, към представителите на държавните институции, които са партньори на Администрацията на президента в работата с младежите и към дарителите, които са проявили социална отговорност при набирането на даренията. Над 60 000 лева е сумата, която е събрана до този момент. С една част от тези средства ще се финансира организацията на бала, а с останалата ще бъдат отпуснати стипендии за онези младежи, които продължат своето образование във висше училище.

Реформаторите питат президента канил ли е Путин за патрон на 3 март

Реформаторският блок изпрати писмо до президента с питане дали е организирано руският президент Владимир Путин да е патрон на следващия...

В тържеството, с което държавният глава посрещна абитуриентите на „Дондуков“ 2, се включиха някои от младежите и техните ръководители, ментори и наставници. Исус Христов от София благодари на президента за подкрепата и го изненада с погача, която е приготвил сам. Милко Георгиев от Велинград му даде мъжката си дума, че ще оправдае доверието му и ще бъде приет да учи в Лесотехническия университет в София. Вики Калинкова от Бургас сподели с него мечтата си един ден да има своя танцова школа и го покани на танц.

По-късно празникът продължи в София Хотел Балкан с абитуриентския бал, който продуцентска къща „Дрийм Тийм Прадакшънс” АД организира благотворително за пореден път. Изпълнителите, които подкрепиха инициативата, са Поли Генова, Михаела Маринова, Пламен и Иво, Михаела Филева, Виктория Георгиева, Невена Пейкова, Преслава Пейчева, Сантра, Дивна, Искрата, Вензи и Скандау, група Остава, Дичо и групата, Веси Бонева, Маги Джанаварова, Жаклин Таракчи, DJ Роско и Танцов ансамбъл „Пламъче“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com