X
 
 

Президентът свали доверието си от Пламен Георгиев

2029 2
photo of Президентът свали доверието си от Пламен Георгиев
Снимка: БГНЕС
Президентът Румен Радев свали доверието си от председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, съобщават от президентството.

Това е станало в сряда, след като президентът е поканил неговия заместник да изнесе доклад на предстоящото заседание на КСНС.

БСП поиска отстраняване на Пламен Георгиев, атакува и Данаил Кирилов

БСП внася подписка в парламента с искане за отстраняване на Пламен Георгиев като председател на КПКОНПИ. Внасяме същата подписка и за з...

Държавният глава свика в сряда Консултативен съвет по национална сигурност на тема корупцията по високите етажи на властта. Това е четвъртият КСНС, който Румен Радев свиква от встъпването си в длъжност.  Заседанието на КСНС ще се проведе в понеделник.

Същевременно тази сутрин стана ясно, че главният прокурор Сотир Цацаров е назначил проверки на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, на сина на директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов и на съпругата на Лозан Панов - председател на Върховния касационен съд.

Причината са публикации в медиите за придобити недвижими имоти, съобщават от прокуратурата.

Припомняме, че тази сутрин, без да казва имена, премиерът Бойко Борисов заяви, че всички замесени в имотния скандал трябва да "излязат в дълъг отпуск".

Антикорупционният шеф последва съвета на Борисов и излиза в отпуск

Във връзка с обявената от главния прокурор Сотир Цацаров проверка заради имуществото ми, ще съдействам в пълна степен на разследващите ...

„Ние в ГЕРБ сме създали стандарт. Когато има такива скандали - дали е депутат, председател на парламентарна група, министър или заместник-министър - се подава оставка. Същото бих препоръчал на замесените в тези скандали сега.

Понеже има и хора от съдебната система, а те не обичат да бъдат слагани под общ знаменател или са много чувствителни, а аршинът трябва да бъде еднакъв за всички, или да излязат в дълъг отпуск, докато различни от техните институции направят проверки.

Това мога да кажа за замесените в тези скандали, и в КПКОНПИ, и във ВКС, и в следствието“, заяви Борисов. "Не споменавам имена, защото са много чувствителни".

Минути по-късно Пламен Георгиев съобщи, че излиза в отпуск и така послуша съвета на премиера.

Борисов посъветва антикорупционния шеф и преседателя на ВКС да се оттеглят, почва проверка

Или незабавно оставка, или дълъг отпуск, докато траят проверките. Така премиерът Бойко Борисов коментира темата "Апартаментгейт" на пре...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • (п)РЕЗИДЕНТ РРешетников  се доверява на заместника  на пацо терасата 1 (п)РЕЗИДЕНТ РРешетников се доверява на заместника на пацо терасата преди 4 месеца Профил на трол?
    заместник – председателят на КПКОНПИ живее с председателката на Политическа Партия Напред България, бивша кметица от ГЕРБ и юрист на Столична община в първия мандат на Фандъкова. А партийната й кариера почна с тласъци от ген. Кирил Войнов, родственик на Борисов. На президентските избори тя подкрепяще Цачева. Любопитно как зам шефа на КПКОНПИ ще проверява Пламен Георгиев като половинката му има виж още ›› фирма Юнивърсъл консултинг и Ко ЕООД свързана с фирмите ПСТ Груп ЕАД, НОВА ТЕХНО БИЛДИНГ ЕООД, ЕВРОПАК ПРОДЖЕКТ АД и НЕОМОН ЕООД. Има и над 12 спечелени обществени поръчки по оперативна програма ОПОС и сключени договори за около 11 000 000 лв. А заместника е добър приятел със Светлозар Лазаров, екс главен секретар на МВР.
  • комунетата можеше да се върнат в парламата и да внесат искане за смяна на Конпира 1.1 комунетата можеше да се върнат в парламата и да внесат искане за смяна на Конпира преди 4 месеца Профил на трол?
    Заместник-председателят на КПКОНПИ Антон Томов Славчев също не е декларирал пълната цена на апартамент на три!!! нива и ТЕРАСКА от 244 кв.м.
    : 1 !
missing image
Седмичен хороскоп за 19-25 август

Овен Това е седмица, в която да не се претоварвате. Възможно е да се наложи да поемете чужди задължения за известно време, но се договорете за срок,...