"Продължаваме промяната" с почти 1 млн. лв. дарения от симпатизанти

12092
"Продължаваме промяната" с почти 1 млн. лв. дарения от симпатизанти
Снимка: БГНЕС

Партията на Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната" е получила около 988 хиляди лева от дарения на граждани за предизборната кампания за вота на 14 ноември. Това представлява близо 80% от всички дарения, постъпили към участниците в парламентарните избори. Това показват данни от Сметната палата, към която партиите са длъжни да декларират финансирането на кампаниите си.

Към момента сформираната за предстоящите избори формация на бившите служебни министри няма други източници на приход и разчита на спонсорство. Най-голямото еднолично дарение е от Иво Лъчезаров Ценов – 200 хиляди лева, като посоченият източник е дивиденти. Тенко Красимиров Николов е предоставил безвъзмездно 150 хиляди лева – с източник договор за управление и контрол, а Анри Мойс Леви е дал 100 хил., които са описани като приходи от търговска дейност.

И кандидати за депутати от партията са подкрепили кампанията с лични средства. Сред тях е директорът на "Еконт" и водач на листата в Русе Николай Събев. Той е отпуснал 100 хиляди лева.

Валят дарения

Общо отчетените дарения за участниците на парламентарните избори са 1 246 003.26 лв. към 5 ноември. Тази цифра не се различава от регистрираните при предишните два вота.

Общо 6 формации от общо 28, участващи на изборите, са получили дарения от симпатизанти. Това са "БСП за България", ВМРО–БНД, "Демократична България–Обединение", "Изправи се.БГ! Ние идваме!", "Национално обединение на десницата" и "Продължаваме промяната".

БСП са получили 37 хиляди лева от симпатизанти и 116 хил. от кандидати и членове. ВМРО отчита над 20 хил. лв. от дарители, а ИБГНИ разчита на 7000 лв. от граждани. Тази цифра за ДБ е над 150 хиляди лева. Коалицията "Национално обединение на десницата", създадена от Петър Москов и Цветан Цветанов, е получила около 44 000 лв. от граждани.

Кандидатите за власт у нас наливат стотици хиляди левове във Facebook реклама

Българските партии продължават да откриват необятните възможности за реклама, които дават дигиталните медии като Facebook. То...

Дарения и за кандидат-президентите

За президентската кампания са получени общо 404 951.06 лв. от дарения. Над половината от тях – около 206 хиляди лева - са за Анастас Герджиков, подкрепен от ГЕРБ-СДС. От инициативния комитет той е получил още 53 хил. лв. 18 хил. от тях са лични средства на ректора на СУ, 5 хил. – от кандидата за вицепрезидент Невяна Митева, а над 15 хил. – от председателя на инициативния комитет Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС.

Румен Радев е получил около 148 хиляди лева от симпатизанти. Не е бил спонсориран от инициативния си комитет, като е дал 10 хил. от личните си средства за кампанията.

Лозан Панов разчита на малко над 5 хиляди лева от дарения до този момент, а кандидатът на ВМРО Милен Михов – около 46 хил. лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Удар по Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и опозицията задължиха БЕХ да не разпределя дивидент

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика