Първан Симеонов: Чрез управление с ПП-ДБ, ГЕРБ излизат от изолацията и изпират имиджа си

3414
Първан Симеонов: Чрез управление с ПП-ДБ, ГЕРБ излизат от изолацията и изпират имиджа си
Снимка: БГНЕС

„Най-малка цена за конструкцията ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще плати ГЕРБ. Те излизат от изолацията и изпират имиджа си. Може би го направиха за сметка на Иван Гешев. Той не е съгласен и им даде битка, която те не очакваха“. Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ политологът Първан Симеонов.

„Докато не свърши не е свършило, прекалено деликатно, нежно ми изглежда това, за да е толкова лесно“, коментира Симеонов във връзка с ротационното правителство. Според него някаква цена ще плати и „Демократична България“. По думите му ДБ никога не са загубили връзката си с Борисов и според него те били в основата на случващо се. „Христо Иванов преносно казал на Борисов: Ето подавам ти ръка, да правим това, което трябваше да правим преди няколко години“, заяви Симеонов.

Борисов: Единственият шанс да се случи нещо добро е да подкрепим мандата на ПП-ДБ (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи като "трудно" решението за общо управление с "Продължаваме промяната - Демократична България", н...

По думите му най-голяма цена ще плати „Продължаваме промяната“, защото няма структури и твърдо ядро. Според него ДБ се промъкнали в хаоса и прокарали своята съдебна реформа. Симеонов заподозря, че може би Борисов ще даде София на ПП-ДБ, защото така или иначе я губел.

„Днес Гешев отвори кухнята и там е прелюбопитно“, заяви той. По думите му едно евроатлантическо правителство е прекалено за българите. „Костадинов пак ще е печеливш. Той и при избори е печеливш и при евроатлантическа коалиция пак печели“, заяви Симеонов.

„Видяхме, че няма механизъм за отстраняването на главния прокурор докато не бъде привлечен, като обвиняем. В момента съществува законодателство от две мерки, но трябва да бъде привлечен. Ние не знам как да се отървем от него по законен начин. ВСС може да го отстрани с акт, ако е класическо дисциплинарно производство. Това показва едно силно политическо влияние в съдебната власт, от което е добре да се отървем“, каза в предаването „Лице в лице“ правният експерт от Института за пазарна икономика Иван Брегов. По думите му много трудно ПП-ДБ ще проведат сами съдебната реформа.

Според него било от изключителна важност да стане това, за което са се договорили ПП-ДБ и ГЕРБ СДС, защото първите заложили цялото си политическо бъдеще. По думите му имало тишина по въпроса за това как и кого ще управлява София, а местните избори чукали на вратата.

Слави Трифонов за правителството на ГЕРБ и ПП-ДБ: Отвратен съм

Има една емблематична реплика от филм, посветен на свободата на словото. Когато политиците атакуват свободата на словото, един редактор...

„Гешев има на къде да отстъпва и да преговаря, защото може да бъде освободен, като ръководител, но да остане в съдебната власт“, посочи Брегов. „През последните години милиционерите от МВР станаха най-годни да управляват“, заяви той.

„Иновативната формула тепърва ще я тестваме. Но според мен ще мине“, каза в предаването политологът Любомир Стефанов. „Като какъв Гешев се явява на работното си място, нали е в отпуск?“, попита Стефанов По думите му малките неща правили впечатление. Според него Гешев правел отчаят опит да си изтъргува кожата.

„ПП-ДБ се докараха в положението на ГЕРБ отпреди година и половина – никой да не иска да общува с тях. Така че колко и ГЕРБ да са заложници, толкова и „Продължаваме промяната“, посочи Стефанов. По думите му местните избори ще покажат колко тежи „Демократична България“. Според него гражданите започнали да разглеждат институциите като хора, такова мислене за държавната йерархия било много вредно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за изграждането на държавна национална детска болница

Кирил Петков: Не съм разпитван, не вярвам на ДАНС и прокуратурата

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за частна детска болница

Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си за частната детска болница

ПП изключи депутата Стоян Георгиев

Радев призова кабинетът да преосмисли решението за частна детска болница

Йотова критикува и частната детска болница, и промените в хазарта

Много войводи, малко четници: Станишев за разделението в ляво

Радев: Без социална справедливост всяко общество е обречено на несигурност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика