Първанов убеден: Мога да преборя Борисов на президентски избори

13368
Първанов убеден: Мога да преборя Борисов на президентски избори
Снимка: БГНЕС

"Ако предположим, че се явя на президентски избори, мога да ги спечеля. Който и да ми е опонент. Дори и срещу Борисов", заяви пред Нова телевизия лидерът на АБВ Георги Първанов.

Той обаче добави, че не си представя отново да е държавен глава. Това нямало и да се случи, защото по тълкувания не е възможно според конституцията.

Първанов стана експерт, "изчисли" как в шелфа на Черно море няма нефт

Това е некоректно тълкувания – така президентът на България за периода 2002-2012 година Георги Първанов коментира отзивите, че АБ...

А и 10 години като президент са достатъчно, посочи той.

Първанов е скептичен, че може да се постигне нещо по „Южен поток", но смята, че трябва да има мобилизация на националния ресурс на енергийната дипломация, за да се върнем в мача.

Той спомена, че за последната година се е чувал два пъти с Борисов. Първият път е било при съставянето на кабинета, а вторият при отказа на Русия да строи „Южен поток". „Аз му се обадих. Той беше не по-малко притеснен от изказването на Путин", каза лидерът на АБВ.

„Не съм се оплаквал никога. Скоро върху мен се лепна най-голямата клевета на прехода. Да ти припишат 80 милиона при положение, че нямаш 8 стотинки. Вече 2 години и половина след края на мандата продължавам да живея в блока в „Красна поляна". Искам по-голямо и просторно жилище. Надявам се да го постигна. Когато го постигна, ще разберете", каза още Първанов.

И Първанов намекна за оттегляне на подкрепа от правителството

Бихме оттеглили подкрепата си при натрупване на критична маса от негативни решения, разминавания с програмната декларация – доку...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика