Първи работен ден от май - втръснали спорове между БСП и управляващи

1641
Първи работен ден от май - втръснали спорове между БСП и управляващи
Снимка: БГНЕС

Скандалите са ежедневие – ако сте забелязали, под прозорците на Министерския съвет всеки ден има протест. Борисов и неговите министри явно не си вършат работата – извънредната пресконференция, която дадоха, го доказва. Тримата т.нар. тенори по-скоро бяха тримата кастрати, които опитаха да прикрият своя лидер. Това заяви червеният депутат Стоян Мирчев.

Не виждаме прокуратурата да се занимава със сериозните неща, като корупцията по високите етажи на властта. Тя е видна за всички, заяви Стоян Мирчев, който даде за пример сезиране от страна на БСП за оградата по границата, където "двуредова ограда в Гърция струва колкото едноредова".

Много обичам бивши комунисти от МВР да разсъждават за комунизма

Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров, визирайки втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов и скандала с отстраняването на депутата от Б...

Имаме определени принципи, от които няма да отстъпим и го доказахме, когато ГЕРБ покани Деница Златева за премиер, посочи Мирчев каква е позицията на БСП. Нямаме естествен партньор за управление, ДПС не ни е естествен партньор – те са естествен скрит партньор на управляващата партия, смята червеният депутат, според когото ДПС неведнъж вече са спасили сегашното правителство. С това ниво на управление след края на европредседателството във всеки един момент може да има избори, прогнозира народният представител.

Работят на по бира с агнешко, докато 1,6 млн. българи живеят под прага на бедността – това е управлението на ГЕРБ, заключи Мирчев пред Нова телевизия.

Отговорът

Ако бях на празник или на бира, нямаше да мога да отговоря на БСП вчера. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който заяви, че е работел относно готвените проекти за модернизация на армията, които предстои да минат в парламента следващата седмица.

На този хубав ден, първи май, не мога да бъда особено доволен, когато слушам едва ли не, че държавата се управлява от някакви изроди

„На този хубав ден, 1 май, не мога да бъда особено доволен, когато слушам едва ли не, че държавата се управлява от някакви изроди...

Когато всяко твое управление е свързано с провал и сваляне от улицата, изглежда политически зле, каза още Каракачанов. И добави, че в управляващата коалиция има различни мнения по различни гледни точки, но се търси консенсус.

Ще си правя МиГ-овете, защото са необходими на българската армия, съжалявам, твърдо подчерта военният министър по темата с модернизацията на армията - както за изтребителите, така и за нова сухопътна машина. Той не видя противоречие с ГЕРБ по темата, защото ако имало такова, нямало да има пари за конкретните проекти. За ремонта посредници няма да има, спестявам пари на държавата, изтъкна военният министър. Каракачанов уточни и, че парламентът би трябвало да одобри 1,5 млрд. лева, с които да бъдат купени минимум 8 нови изтребителя.

Доходите в България са най-ниски не от вчера и правителството се опитва да взема мерки. Както виждате, доходите се увеличават, заяви Каракачанов, като не пропусна да каже, че БСП като критикуват, да кажат какво се случи по времето на Орешарски и Тройната коалиция. За тази една година се увеличиха доходите за военните, за полицаите – те не са ли български граждани? Българските граждани само тези, които се събират под червеното знаме ли са, попита Каракачанов, който не коментира защо отидоха 150 млн. лева за МВР без реформа, но изтъкна как заплатите на военните били увеличени от 11%.

Разбирам политическите игрички, в този театър съм отдавна, каза военният министър, според когото има много поводи за критика към правителството, но когато критикуваш по груб, партизански начин, рушиш институциите. Той не пропусна да напомни как "БСП се изнизали" при гласуването на последния държавен бюджет, където лидерът на ВМРО предложил различна минимална пенсия. "Хубаво ли е да се правят пътища – хубаво е. Не са ни важни магистралите, не са ни важни парите за учители и за полиция, е какво ни е важно", каза Каракачанов.

Модернизацията на армията влиза в дневния ред на правителството

"Проектите за нова бронирана машина и изтребителите влизат в дневния ред на Министерски съвет. Тази не, но следващата сряда - 9 май". Т...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Пеевски за 20 г. България в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Радев не изключи сценария да не може да назначи служебен кабинет

Манол Пейков: Извинявам се, ако съм бил нецензурен, но не се извинявам на "Възраждане" (ВИДЕО)

"Ако ще се замеряме с комисии...": ГЕРБ искат парламентът да провери твърденията на Христо Грозев за корупция (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика