Първото заседание на правителството - в стил "Бойко"

21221
Първото заседание на правителството - в стил "Бойко"
Снимка: БГНЕС

По изключително интересен начин и с емоционален стил "Бойко Борисов” е протекло първото заседание на Министерския съвет вчера, 11 ноември. Това показва официалната стенограма на заседанието.

Пред Министерския съвет вътрешният министър Веселин Вучков разказва какво е станало, за да изчезнат тефтерчетата на Златанов. Вещото лице Стефан Бенчев спрял, за да смени задна дясна гума, „без да забележи нещо конкретно”. „Имах си хас да забележи”, веднага пуска коментарът на живо и в действие Бойко Борисов.

ГЕРБ подскочи: Кражбата на тефтерчетата на Златанов е "Костинброд 2"

За нас всички спекулации около кражбата на тефтерчетата на Филип Златанов са просто изгода в "пореден сценарий". Това обяви партия ГЕРБ...

По-нататък Вучков посочва, че случката е от 6 ноември и в обясненията и пред Шесто РПУ Бенчев казал, че „му изчезнала кожената чанта с флашки, лични документи, 100-200 лева и два тефтера”. Бенчев не обяснил, че тефтерите били на Златанов и полицията разследва обикновена кражба. Тук вече Борисов не издържа и почва наред:

„И съответно говорим за съдебна реформа – може да направиш най-добрата в света, но като изчезнат веществените доказателства, приключва процесът! Този процес е приключил, край! И ако е бил, както Костинброд, фалшифициран през цялото време, вече това при експертизата няма да се докаже. Давам само хипотеза. Просто искам да знам това ли е правосъдието, така ли се дават веществени доказателства, да си ги развлачват из София физически лица във физически техни коли, без охрана, без… Аз не мога да го разбера. Има правосъдие, има съдебна охрана, плащаме заплати, милиони на година! Публиката, хората, народът питат как може?! Този въпрос, който си го задаваме всеки един от нас, ще си го зададе всеки един днес в България. и ще кажат: „Тези там горе…“ Кои са тези там, не се знае. Как е възможно? Ние ще направим справка, без тя да изглежда като намеса в работата на прокуратурата.”

Законът за МВР

На заседанието се обсъжда и актуализацията на бюджета, като Борисов директно пита носи ли предишният финансов министър и сегашен депутат от ДПС Петър Чобанов наказателна отговорност за допускането на новия Закон за МВР, въпреки че нормата не е била финансово обезпечена в държавния бюджет за 2014 година. Защо се получава така – финансовият министър Владислав Горанов посочва причината. Тя е, че законодателната инициатива не е на Чобанов като физическо лице, а на Министерския съвет. „След като той, отговорен да управлява бюджета, е преценил, че този законопроект е финансово обезпечен и го е предложил на Народното събрание, а то от своя страна, разчитайки на преценката на правителството, че законът е финансово обезпечен, го е приело, няма как да търсим индивидуална наказателна отговорност, но сами разбирате, че това е безотговорно към публичните финанси отношение на един министър и на един Министерски съвет, който подвежда парламента, че законът, във вида си, в който се предлага, е финансово обезпечен”, са точните думи на Горанов.

Пълна мистерия около изчезналите тефтерчета на Филип Златанов

Снощи стана ясно, че са изчезнали двете тефтерчета на бившия шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интере...

„Сега разбирате, колеги, защо сте в тая зала, а кабинетът Орешарски сдаде властта и тихичко се измъкна. Защото на днешната дата трябваше да актуализират бюджета по този начин и всичко това, което говорим, те трябваше някак си да го обяснят в парламента и пред обществото. Трябваше да кажат защо безотговорно, за мен – абсолютно престъпно, са внесли закон, който не е финансово обезпечен и сега от всички министерства ще ви вземем парите, за да платим популизма на Чобанов, Орешарски и тогава Станишев най-яростно ги защитаваха. С този закон на тези лица. И да не носят отговорност!? Аз не знам… И това е и Наказателен кодекс, ако ме питат юристите, Наказателен кодекс”, вбесено обяснява Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика