Р. Янкулов: Ако не бяхме намалили хонорарите трябваше да съкратим 200 души

9145
Р. Янкулов: Ако не бяхме намалили хонорарите трябваше да съкратим 200 души
Снимка: БГНЕС

В никакъв случай не може да наречем, случващото се в БНР криза, може да го наречем сага, или проблем, който ще завърши по най-добрия за БНР начин.

Това заяви в студиото на bTV генералният директор на БНР Радослав Янкулов и добави: "Продължавам да съм много скептичен по отношение на разговорите, които водим извън самото радио с помощта на други медии  платформи, независимо от това, че някои медии са добре настроени."

Непротестиращите в БНР излязоха с открито становище

Искаме да спре използването на ефира за лични цели и до края на седмицата протестиращите в БНР да започнат диалог с ръководството. Това...

Нищо не ме притеснява, това е хубаво да се знае, но тъй като говорим за един чист вътрешно ведомствен въпрос, предпочитам да бъде разрешен вътре в самата къща, поясни още Янкулов.

Той съобщи, че има нова покана утре за 14 часа среща в БНР за разговори "между тази група от наши колеги протестиращи, дргата част – от мнозинството, които не са съгласни с протеста."

По думите му "над 700 души са съгласни с мярката, която предприе УС по отношение рестрикциите в бюджета на националното радио, а 15-на души са пред оградата, които протестират и изказват неодобрението си на тази мярка и отправят и други обвинения."

Според Янкулов причината за протеста е "защото бръкнахме в джоба на някои от журналистите, парадоксалното е, че една част от тях са тези, които се радват на най-високи хонорари, значи са най-ощетени от мярката, която засегна всички в радиото."

Протестът в БНР продължава

29-ти продължава протеста на журналистите от програма „Хоризонт" на БНР. Те настояват директорът Радослав Янкулов да подаде остав...

Янкулов уточни, че няма виновен в тази история, "в която ни е наредено от НС, от бюджета да бъдат съкратени тези пари. И аз не искам да стане това, но не се чувствам виновен, защото изпълнявам държавна политика."

Генералният директор на БНР бе категоричен, че няма политически натиск и уточни, че средната работна заплата в радиото е малко над 900 лв.

"Ако не бяхме намалили хонорарите трябваше да съкратим над 200 души", поясни още той и добави: "И за това ми е чудно във време, когато говорим за Орландовции, когато не знаем какво да правим с тока, всеки един изпитва затруднения в издържката, в стандарта, може ли това нещо 54 дни за едни пари, които така или иначе ще бъдат възстановени да се стига до дам и да се говори по този начин."

На  въпрос дали ще си подаде оставката Янкулов отговори с: "Не!"

Шефове дебили съсипват Радиото!

Без да блестят с оригиналност, по Националното радио отново пускат "Лет ит би!". Десетилетие по-късно, работещите в "Хоризонт" отново п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика