Радан Кънев говори в бъдеще време за сигурното разбирателство в управлението

20619
Радан Кънев говори в бъдеще време за сигурното разбирателство в управлението
Снимка: БГНЕС

Имаше "пукнатина" в управляващата коалиция в края на миналата година, но тя "е на път да бъде запушена". Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев в сутрешния блок на bTV.

"Бяхме на път да завършим годината с остра криза в мнозинството. Тя е на път да приключи. Още от дните преди Коледа търсим съгласие и общ път за продължаване на пенсионната реформа”, заяви политикът сочейки, че в продължение на години са били приемани половинчати мерки.

Велизар Енчев: Предсрочни избори трябва да има заради измамените избиратели

Лютви Местан е последният човек, който може да иска оставка на правителството заради „подлата си измяна” спрямо коалиционни...

По думите на Кънев за мнозинството е добре, че представлява голям брой гласоподаватели и че има диалог, за да се постигне сътрудничество. Щом няма диктат, нещата стоят добре, смята той.

"Това правителство е стъпило на програма, а не на лични договорки. Ние вкарахме градивни преговори и компромис в името на общото добро. ДПС трябва да се промени. Ако искат отново да са част от властта, ДПС и "Атака" трябва да се променят", категоричен бе Кънев. Ако ДПС бъде пропусната във властта, тя ще спре всички реформи, смята още депутатът.

"Лютви Местан очевидно имаше проблем, за да раздава присъди по празниците. От ДПС трябва да разберат, че най-после България има правителство, което не разчита на тях, и това ги изнервя", продължи Кънев и добави, че политикът е като съдията - колкото по-малко се набива на очи, толкова е по-добре.

"Искрено се надявам, че политиката е дейност на търсене на общия интерес. Ако това не е така, тя става нелигитимна. Трябва да стъпиш на националната традиция и на патриотизма. Ние в РБ успешно търсим този тип нов патриотизъм - единството на българите и толерантността към чужденците", коментира лидерът на ДСБ в контекста на Йордановден.

България през 2014 година: Второто правителство на Бойко Борисов

След като картината на 43-ия парламент стана ясна, беше и ясно, че бъдещото управление на България ще трябва да е коалиционно. И предви...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика